Nordmand tordner FCM til sejr i CL

Veronica Kristiansen var ustyrlig med 12 scoringer i en sejr på 27-23 over fransk Brest i Champions League.

FC Midtjyllands håndboldkvinder spillede sig lørdag videre i Champions League med en sejr over franske Brest.

Hjemme i Ikast vandt FCM med 27-23 over de franske gæster.

Dermed er midtjyderne videre fra gruppespillet til hovedrunden i Europas største klubturnering.

For to uger siden gav de to hold hinanden en jævnbyrdig kamp i Frankrig, der endte 23-22 til FCM. Lørdag var der klasseforskel.

Efter en tæt indledning trak de midtjyske værter fra med tre scoringer i træk til 6-3. Hen imod pausen blev føringen udbygget til 12-7.

I anden halvleg var FCM i flere perioder foran med syv scoringer og en enkelt gang otte mål mod et fransk hold, der flere gange dummede sig og blev straffet med to-minutters-udvisninger.

Louise Burgaard, der for to uger siden sikrede FCM sejren i Brest med en scoring direkte på frikast i sidste sekund, var igen en bærende profil for midtjyderne.

Det samme var norske Veronica Kristiansen, der blev topscorer med 12 mål. Midtvejs i anden halvleg kanonerede nordmanden bolden op i målhjørnet med et maskeret underhåndsskud til 21-13.

I slutfasen begyndte FCM at slække lidt på koncentrationen, og med fem minutter tilbage fik Brest reduceret til 21-24. Det nåede dog aldrig at blive helt spændende.

FCM har nu hentet tre sejre i gruppespillet og lidt et enkelt nederlag.

Midtjyderne topper gruppe B, der ud over FCM og Brest tæller ungarske Györ og Rostov Don fra Rusland, med seks point. De tre bedste hold går videre til hovedrunden i Champions League.

Senere lørdag skal det danske mesterhold Nykøbing Falster i aktion i gruppe A mod CSM Bucuresti fra Rumænien.

Linnéa Claeson har drømt om at spille i Danmark - verdens bedste liga - siden hun var lille. Derfor flyttede hun fra det centrale Stockholm til Ringkøbing - og er faldet godt til i både klub og by. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Håndboldspiller og feminist: Jeg burde ku' gå nøgen gennem byen uden nogen rørte ved mig!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen