Norge er snublende tæt på EM-semifinale

Norge er tæt på EM-semifinalen efter sejr mod Island og kan booke billetten, hvis Ungarn smider point tirsdag.

Norges Sander Sagosen er sammen med holdkammeraterne snublende tæt på semifinalerne i Stockholm. Foto:  Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Norges Sander Sagosen er sammen med holdkammeraterne snublende tæt på semifinalerne i Stockholm. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Norge spillede sig tirsdag særdeles tæt på en semifinaleplads i EM i herrehåndbold, da Island i Malmö Arena blev slået 31-28.

Dermed har nordmændene i mellemrunden otte point på førstepladsen i gruppe 2, og nordmændene kan booke billetten senere tirsdag, hvis Ungarn sætter point til mod Sverige.

Tidligere tirsdag vandt Slovenien 29-24 over Portugal, og dermed har slovenerne seks point og kan stadig nå en semifinale inden kampen mod Norge onsdag.

Norge var flyvende i første halvleg, mens Island kom langt bedre med i anden halvleg, og det endte med at skabe en vis spænding undervejs i de sidste 30 minutter.

Sander Sagosen rundede som foreløbig EM-topscorer 50 mål i turneringen, og verdensstjernen scorede i alt ni gange mod Island.

Norge indledte i hopla og var foran 4-0 efter lidt over to minutter.

Norge fortsatte, og Sander Sagosen bragte Norge foran 7-0 på en returbold efter et mislykket straffekast.

Efter ni minutter kom den første islandske scoring, da Aron Palmarsson reducerede til 1-7, men Island havde det svært mod Norge-keeper Torbjørn Bergerud, og Norge var foran 11-3 efter et kvarter.

Christian O'Sullivan var drivkraften sammen med Sander Sagosen for Norge, som til kampen havde indkaldt keeper Espen Christensen, efter at Magnus Rød er blevet skadet.

Espen Christensen gik ind og nappede et straffekast, inden Norge øgede til 16-8 otte minutter før pausen.

Norge gik ind til anden halvleg foran 19-12, men to scoringer og en dobbeltredning af Island-keeper Viktor Gisli Hallgrimsson betød 14-19, og Island var generelt vågnet mere op til anden halvleg.

Norge skulle slide mere for målene, og med 20 minutter igen var føringen på fem mål, men Ólafur Gudmundsson bombede Island på 20-23 med et kvarter igen.

Hallgrimsson stod godt i Islands comeback i kampen, men det rakte ikke, og Norge vandt kampen med tre mål.

Sandra Toft har holdt højt niveau i 2019, og med et flot VM løb hun også med titlen som verdens bedste målmand. Foto: Lars Poulsen Håndbold Sandra Toft er verdens bedste målmand

Spanien er blandt de sidste fire nationer. Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix Håndbold Spanien klar til EM-semifinale

1 kommentar
Vis kommentarer