Norge klar til EM i håndbold - Serbien på vippen

Norge gjorde sig EM-klar med en sejr over Tyrkiet, mens et drama udspiller sig i gruppen med Serbien og Island

Norge-spillerne kvalificerede sig til EM efter sejr over Tyrkiet. (Arkivfoto: René Schütze)
Norge-spillerne kvalificerede sig til EM efter sejr over Tyrkiet. (Arkivfoto: René Schütze)

Norges håndboldlandshold for herrer er ligesom Danmark klar til næste års EM-slutrunde i Polen.

Det blev en kendsgerning onsdag aften, da Norge på udebane slog Tyrkiet 26-22.

Med sejren er Norge sammen med Kroatien sikker på at slutte på de to øverste pladser i EM-kvalifikationsgruppe 1, der giver adgang til EM.

Rasmus Lauge knytter næven - det var også nødvendigt, når der skulle bokses med den 150 kilo tunge stregspiller fra Litauen. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold 150 kilo tung litauer imponerer Lauge

Mere dramatisk tegner det sig i gruppe 4, hvor Island med sejren på 34-24 ude over Israel lagde sig spidsen for gruppen.

De to øvrige bejlere til slutrundepladserne, Montenegro og Serbien, tørnede bagefter sammen i et Balkan-brag, der sluttede 23-23 efter en dramatisk slutfase.

Dermed har Island og Montenegro begge syv point, mens Serbien har seks inden sidste spillerunde på søndag.

Niklas Landin giver Gudmundur Gudmundsson et klap på skulderen - nu kan lillebror Magnus Landin også prale af at være på A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Tak for kaffe: Landin i duel med 150 kilo litauer

Her må det dog forventes, at Serbien vinder nemt hjemme over Israel og dermed slutter på otte point. Men spiller Island og Montenegro samtidig uafgjort, vil alle tre hold slutte på otte point.

De to bedste hold fra hver af de syv kvalifikationsgrupper går alle direkte til EM, mens den bedste af de syv treere tager den sidste plads. I det spil står den omtalte gruppe 4 med ganske gode kort på hånden lige nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer