Norge lægger tryk på Danmark inden skæbnekamp

Der var ingen ungarsk hjælp til Danmark i Boxen. Norge vandt overbevisende med 35-26

Se optakt til aftenens VM-brag mellem Danmark og Sverige her.

Det danske håndboldlandshold får ingen hjælp til at sikre sig adgang til VM-semifinalerne.

Norge kunne ellers have ydet Danmark ufrivillig hjælp med pointtab mod Ungarn, men VM-sølvvinderne fra 2017 rystede ikke på hænderne og vandt overbevisende 35-26.

Nu skal danskerne selv gøre jobbet færdig mod Sverige senere onsdag aften i en kamp, der også har afgørende betydning for nordmændene.

Ser man bort fra kampen mod Danmark, har Norge spillet et fint VM og havde heller ingen problemer med et ungarsk hold i en stærkere udgave end tidligere i turneringen.

Den ungarske trup har været præget af skader og barselsorlov, men har haft godt af to kampfri dage, og landstræner István Csoknyai kunne endelig råde over langt hovedparten af sine profiler.

Selv med det tunge skyts kørt i stilling havde Ungarn dog svært ved at følge med, når nordmændene skruede tempoet i vejret, som de har for vane.

Nordisk trekantsdrama
Den tidligere GOG-fløj Magnus Jøndal indledte med et amokløb på det ungarske forsvar og lavede fem mål på de første ti minutter.

Siden tog holdkammeraterne over, og Norge havde et lille forspring i stort set hele den velspillede første halvleg, der sluttede 16-13 til Christian Berges mænd.

Kampen blev reelt afgjort i begyndelsen af anden omgang, da tekniske fejl og dårlige afslutninger fra de ungarske spillere gav Norge en række kontramål og en klar føring.

Allerede efter 41 minutter tog Csoknyai sin tredje og sidste timeout. Da var hans tropper bagud 16-25, og spillet var reelt ude.

Dermed er kampen om de to semifinalepladser stadig et nordisk trekantsdrama, hvor både Danmark, Sverige og Norge er i spil.

Danmark kan tåle et nederlag på højst fire mål mod Sverige. Langt de fleste scenarier sender også Norge videre, men nordmændene må vente lidt med at booke hotel i Hamburg, hvor semifinalerne spilles på fredag.

Henrik Møllgaard håber på at slæbe et lille ar med hjem fra VM, og foreløbig tegner projektet lovende. Foto: Jens Dresling Håndbold 'Scarface' afslører 35 grader varm hemmelighed bag VM-succes

Foto: Jens Dresling Håndbold I aften møder Danmark speciel svensk stjerne: Gav sin løn til velgørenhed

Rasmus Lauge har flere gange fået tændt op under de 15.000 i Boxen. det må gerne ske igen i aften. Foto: Jens Dresling. Jan Jensen HÆVNENS TIME: Sverige skal en tur i straffe-Boxen!

Henrik Møllgaards kommentarer om aftalt spil trækker store overskrifter i Sverige og Norge, og sidstnævnte frygter for exit. Også Mads Mensah puster til ilden. Foto: Jens Dresling Håndbold Danske spillere taler grimt om Norge: Nu frygter de aftalt spil

Det er ikke meget, vi har set til Morten Olsen under denne slutrunde. Foto: Jens Dresling Håndbold Dansk OL-succes er blevet VM-heltenes helt store taber

11 kommentarer
Vis kommentarer