Norge reddet af Holstebro-spiller

Aalborg-stjerne pillet ud og bænket

Sander Sagosen brændte og brændte og blev mod slutningen pillet ud og bænket (Foto: Jens Dresling)
Sander Sagosen brændte og brændte og blev mod slutningen pillet ud og bænket (Foto: Jens Dresling)

Holstebros nye målmand Torbjörn Bergerud fik en afgørende rolle, da Norge med et halvt hold fra den danske liga i de sidste minutter fik hevet den forventede sejr hjem mod et nyt polsk VM-mandskab.

Norge kunne til slut juble over en 22-20 sejr, men undervejs var der ikke meget at glæde sig over.

Det store navn, Aalborg Sander Sagosen, som i næste sæson skal spille for Paris Handball,  blev efter seks afbrændere i streg bænket og sad i slutminutter iklædt træningstrøje, da han rent ud sagt var pillet ud af kampen af en presset og synlig utilfreds træner Christian Berge.

Det var manglende formåen fra polsk side, som i sidste ende blev afgørende.

Kampen vippede længe ved 20-20, men Polen var aldrig i stand til at komme foran, selv om der var masser af muligheder. Så det var skønne spildte kræfter, at den nye målmand, Adam Malcher længe stod med en redningsprocent omkring 50.

Norge, der ellers er kommet til VM i Frankrig et omdiskuteret 'wild card', kan efter sejren igen begynde at drømme stort. 

Flere af nordmændene tror i fuld alvor på, at man lige som til EM i Polen for et år kan komme til at spille med om medaljer, men bedømt på åbningskampen mod et nyt polske mandskab med næsten ingen spillere fra storklubberne Vive Kielce og Wisla Plock, burde de norske spillere nok dæmpe forventningerne.

Mens Norge slap med skrækken, kunne Island ikke stå distancen mod Spanien.

Efter at Island overraskende havde ført ved pausen med 12-10 mod de tidligere verdensmestre, gik de undertippede islændinge fuldstændigt i stå og kunne slet ikke finde ud af at score.

Det blev til sølle ni mål efter pausen, så det blev til en forventet sejr til favoritterne fra Spanien på 27-21.

Det skyldes bl. a., at det lykkedes for de spanske spillere at få skudt hul på  den atypiske islandske målmand, Björgvin Gustavsson, der i 1. halvleg f. eks. havde nappet tre straffekast ved siden af et hav af andre spektakulære redninger.

PSG henter norsk stortalent i Aalborg Håndbold

Norsk komet pissede Aalborg af