Norsk komet pissede Aalborg af

Stortalentet Sander Sagosen blev mildest talt upopulær, da nordmanden spillede flere EM-kampe med et brækket håndled og vendte hjem til seks ugers pause

Sander Sagosen scorede blot tre mål, da Norge med besvær slog Bahrain i den første kamp i Boxen. (Foto: Lars Poulsen)
Sander Sagosen scorede blot tre mål, da Norge med besvær slog Bahrain i den første kamp i Boxen. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Han er bare 20 år. Men det er ham, Norge håber på – og Danmark forbereder modtræk mod, når det næste OL-brag bliver tændt i Boxen i aften.

Sander Sagosen er et af håndboldens stortalenter. Stort set samtlige storklubber i Europa vil have snitterne i den 195 cm lange knægt fra Trondheim, og det virker næsten som et fastslået faktum, at han er væk fra Aalborg til sommer – selv om kontrakten altså løber til 2017.

Han blev spottet fra sofaen. Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen havde aldrig hørt om den unge mand fra Trøndelag, men fik sig noget af en øjen-åbner, da han så landskamp mellem Norge og Danmark. Der var ikke langt fra tanke til handling og en række telefon-opkald, og så kunne nordjyderne i sommeren 2014 præsentere spilleren, der i den grad har gjort opmærksom på sig selv i den danske liga.

Forholdet har ikke været lige kærligt altid. Jan Larsen var ved at eksplodere, da han opdagede, at Sander Sagosen under det norske EM-togt i Polen i januar havde spillet adskillige kampe med et brækket håndled.

Kasper Søndergaard var en af de danske profiler i sejren over Kroatien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Kroatisk stjerne skamroser dansk veteran

Det føg med eder og ukvemsord mod det norske forbund og medførte en klage til EHF – ikke mindst fordi, transfervinduet var hamret i, da Sagosens skade blev kendt i Aalborg. Jyderne var dermed afskåret fra at hente en erstatning ind i truppen.

- Hånden er fin igen. Det er groet sammen. Men det tog næsten seks uger, forklarer Sander Sagosen til norske VG.

Knægten kom til skade mod Frankrig, men spillede bl.a. den dramatiske semifinale, som Norge tabte til Tyskland 33-34 efter forlænget spilletid og stor ståhej. Han var også med i den tabte bronzekamp mod Kroatien, inden han vendte hjem til skideballen ved Limfjorden.

 - Jeg fortryder intet. Det handlede bare om at bide tænderne sammen og spille på de smertestillende piller, lægerne gav mig, forklarer Sander Sagosen til VG.

- Forholdet til Aalborg er repareret Men hvad der er blevet sagt, bliver mellem os, siger Sander Sagosen til avisen.

Landin stod en blændende kamp mod Kroatien. (Foto: Lars Poulsen) Sport Landin efter storpræstation: OL er det store mål

Hvis Aalborg mister stjernen allerede til sommer, venter der formentlig en pæn skrå i form af en transfer. Det er ikke småklubber, der er ude efter stortalentet, der formentlig ender med at vælge Mikkel Hansens PSG Handball.

Rhein-Neckar Löwen, SG Flensburg-Handewitt, Füchse Berlin, Frisch Auf! Göppingen og SC Magdeburg fra Bundesligaen plus Veszprem fra Ungarn og polske Vive Targi Kielce er blandt bejlerne i et felt, hvor FC Barcelona også skulle befinde sig.

Men kæresten Hanna Bredal Oftedal bor allerede i Paris, hvor hun spiller for Issy. Men lige akkurat nu er hun tilfældigvis i Danmark, hvor Issy Paris søndag kl. 19.00 spiller den afgørende semifinalekamp i Cupwinners Cup mod Tvis Holstebro.

Samtidig er Sander Sagosen i aktion i en kamp på liv og død for Norge mod Kroatien om en billet til det OL, Norge ikke har deltaget i siden 1972.

Foto: Jens Dresling Håndbold Bahrain giver Norges håndboldherrer problemer i Herning

FØLG DANMARK-NORGE LIVE MED EKSTRABLADET.DK FRA KL. 20.00

2 kommentarer
Vis kommentarer