Norsk målmand: Jeg vædder mine nosser

Ole Erevik fortæller her, hvordan det kunne gå til, at Mikkel Hansens missil efter tid gik ind – men han frygtede ikke forsøg nummer to til sidst

Norges målmand Ole Erevik havde ikke lige regnet med, at Mikkel Hansens frikasthammer ville stryge i kassen i slutningen af 1. halvleg. (Foto: Lars Poulsen)
Norges målmand Ole Erevik havde ikke lige regnet med, at Mikkel Hansens frikasthammer ville stryge i kassen i slutningen af 1. halvleg. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Bum! Mikkel Hansen knaldede bolden i kassen efter tid lige inden pausen, og den uheldige målmand i det norske bur var Ole Erevik – der langt hen ad vejen stod en fremragende kamp.

- Det er en god afslutning fra Mikkel. Så vidt, jeg husker, falder to af armene midt i vores parade, og så – haha – skyder Mikkel selvfølgelig lige der. Så er det svært at gøre noget. Vi skulle have holdt armene oppe. Men samtidig må man bare sige, det er en god afslutning af Mikkel.

Den lattermilde målmand kender os indgående fra tre sæsoner i Kolding og fire efterfølgende i Aalborg Håndbold, inden han sidste sommer skiftede til Frankrig. Han var ikke seriøst nervøs for, at Mikkel Hansens tilsvarende forsøg til allersidst i anden halvleg ville snyde nordmændene.

- Han scorer jo ikke på hvert andet af de frikast, så sandsynligheden var jo ikke særlig stor for, at den også ville gå ind, og desuden var det en meter længere ude. Men samtidig ved man jo, at han kan gør det, tilføjer den norske landsholdskeeper.

Kasper Søndergaard spillede en stor kamp mod Norge i OL-kvalifikationen på hjemmebane, men han ærgrede sig over det danske spil generelt. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Ærgerlig bomber: Ved ikke, hvad fanden der er sket

Han har det mærkeligt med at spille uafgjort, erkender han.

- Det er et helt fair resultat, synes jeg. En helt lige kamp hele tiden, så resultatet kan man ikke sige noget til.

Er du tilfreds – eller ærgrer du dig lige nu?

- Lige nu gør jeg hverken det ene eller det andet. Det er en lidt mærkelig følelse. Vi har lige spillet uafgjort med Danmark foran 12-13.000 tilskuere i Boxen i en afgørende kamp – det tror jeg ikke du eller andre i den danske presse og heller ikke mange i den norske havde troet på forhånd.

- At vi så står her nu og er sådan semi-utilfredse, det skal vi tage som et godt tegn på, at norsk håndbold er kommet godt i vej, siger den 35-årige målmand.

- Resultatet betyder ikke andet, end at vi nu kan spille på uafgjort mod Kroatien søndag aften. Havde vi vundet, kunne vi vel tillade os at tabe med to, så forskellen er ikke voldsom. Men man kan ikke gå ind til en kamp med den forestilling, at man kan tillade sig at tabe med to, så får man let ti slag i røven. Så vi må ud og tage point mod Kroatien, og det kræver, at vi genskaber den præstation, vi leverede i dag.

Danmark er næsten klar til Rio (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk drama: De funklede og han dumpede

Nu kan vi så i fællesskab drømme om at få både et dansk og et norsk hold til OL.

- Nu ER Danmark jo videre!

Hvis de ikke taber til Bahrain…

- Nej, ved du hvad. Det kan de ikke. Det vil jeg vædde mine nosser på, haha. Det er en stor drøm for mig at komme til OL, men før, vi spillede her, var jeg strengt taget ligeglad med, om vi skulle af sted sammen med Danmark, Kroatien eller Bahrain, men nu bliver det Danmark. Og det er jo fedt nok. Så kan jeg også få talt lidt lokalt sprog i Rio, haha.

Mikkel Hansen var en af de stjerner, der virkelig funklede i går. Hør hans mening om kampen her (Interview: Ritzau/ Foto: Lars Poulsen)

12 kommentarer
Vis kommentarer