Norsk opsang efter buhråb: - En del af spillet

Sportschefen på den norske avis VG langer ud efter sine landsmænd, der har brokket sig voldsomt over, at de danske fans buhede højlydt under VM-finalen

En del af nordmændene var dårlige tabere, lyder det fra norske Leif Welhaven. Producer: Martin Lorentsen

'Et usympatisk og ufint dansk publikum,' skrev en norsk Facebook-bruger, da det norske håndboldlandshold blev buhet gennem VM-finalen søndag  - og utrolig mange nordmænd har meldt sig i koret af vrede røster.

Der blev piftet en del ad Sander Sagosen i Boxen under VM-finalen. Det er usportsligt, mener mange nordmænd. Foto: Jens Dresling Håndbold Norske håndboldfans raser: Usportsligt, Danmark!

Men på den norske avis VG langer sportschef Leif Welhaven ud efter de norske fans og maner til besindiged.

- Det er en del af spillet i international håndbold, at hjemmefans buher ad modstanderens bedste spiller, og det må den norske offentlighed tåle, fastslår Leif Welhaven.

- Dele af den norske offentlighed lod sig friste til at blive dårlige tabere, og det kunne vi godt have været foruden, lyder det.

Stakkels Sagosen. Foto: Jens Dresling Håndbold Debatten raser: Gik Danmarks vilde buh-ligans over stregen

De udskældte buhråb brød ud, allerede da det norske hold gik på banen, og fortsatte resten kampen, til trods for at Danmark var langt foran Norge i det meste af kampen.

Publikum i Boxen var især på nakken af Norges svar på Mikkel Hansen, Sander Sagosen, der også er klubkammerat med danskeren.

- Jeg synes, at Norge burde koncentrere sig om at lykønske danskerne med fortjent guld i stedet for at syde over, at hjemmepublikummet gjorde, hvad de kunne for at hjælpe danskerne med at tage Sanders Sagosen ud af kampen, siger Leif Welhaven

To nordmænd så sig godt og grundigt sure på de danske fans efter kampen og holdt sig ikke for gode til at sende en sviner mod de rød-hvide tilhængere. Video: René Schütze.

44 kommentarer
Vis kommentarer