Norsk opvisning sikrer storkamp i VM-kvartfinale

To af håndbold-VM's bedste hold, Norge og Rusland, mødes allerede i kvartfinalen

Norge er i VM-kvartfinalen mod Rusland efter sejr mod Spanien - i den anden sene 1/8-finale gik kampen i forlænget. Foto: AP
Norge er i VM-kvartfinalen mod Rusland efter sejr mod Spanien - i den anden sene 1/8-finale gik kampen i forlænget. Foto: AP

Norge og Ruslands håndboldkvinder tørner sammen i et brag af en VM-kvartfinale på onsdag.

Det ligger fast, efter at de norske guldfavoritter levede op til forventningerne og besejrede Spanien i ottendedelsfinalen i Leipzig mandag aften.

Den norske sejr blev så overbevisende som 31-23, og der var reelt aldrig tvivl om udfaldet.

Norge bragte sig foran 3-0, og det var umuligt for spanierne at få kontakt igen. Dertil spillede nordmændene for sikkert og for overlegent, og choknederlaget til Sverige i den indledende pulje var tilsyneladende blot en enlig svipser.

Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal førte an på et homogent norsk hold, der efter 13-10 ved pausen løb fra spanierne i anden halvleg.

I den samtidige ottendedelsfinale i Magdeburg var der anderledes spænding i det rent danske træneropgør mellem Helle Thomsens Holland og Ulrik Kirkelys Japan.

Japan, der har været en af VM's positive overraskelser, fortsatte de flotte takter ved at tvinge de hollandske VM-sølvvindere ud i forlænget spilletid.

Holland endte med at vinde 26-24, efter at den ordinære kamp var sluttet 20-20. Men kampen understregede igen, at det hollandske hold er et stykke fra den styrke, der har skaffet sølv ved både VM og EM i de senere år.

Modstanderen i kvartfinalen bliver Tjekkiet, der tidligere mandag overraskende besejrede Rumænien.

Se også: Sviner håndbold-regel: Vil ikke vise, hvad jeg har under shortsene

Se også: To gange drama: Forlænget gyser afgjort til sidst

Ingen, absolut ingen kan mærke, at Mulle befinder sig derude, hvor bænken næsten forsvinder. Humøret er helt i top - her under opvarming i spillehallen i Oldenburg. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Lykkelig Mulle: Intet negativt ved at springe ud som lesbisk

Der er kommet penge i både dansk og international håndbold. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Sport og Spil Den store lønfest: Så meget tjener de danske VM-stjerner

3 kommentarer
Vis kommentarer