Norsk stjerne uenig med Boldsen: Hører fortiden til

Joachim Boldsen peger på Norges svaghed, men Sander Sagosen er uenig og siger, at spillet har ændret sig

Joachim Boldsen er ekspert for norsk TV3 ved VM, og han mener, at Norge mangler en forsvarschef, der også kan gå over stregen, men den største norske stjerne er uenig. Foto: Lars Poulsen
Joachim Boldsen er ekspert for norsk TV3 ved VM, og han mener, at Norge mangler en forsvarschef, der også kan gå over stregen, men den største norske stjerne er uenig. Foto: Lars Poulsen

Norge er Danmarks største konkurrent til gruppesejren ved håndbold-VM, og nordmændene har præcis som Danmark foreløbig vundet alle sine kampe.

Torsdag aften spiller Norge mod Danmark, men tidligere danske landsholdsspiller Joachim Boldsen, der er ekspert på norsk TV3 under VM, mener, at nordmændene har et enkelt problem.

- Jeg synes, at Norge mangler en som Johnny Jensen, en spiller man ikke ønsker at møde i duel. Ønsker du ikke det, så løber du forbi ham. Det gør det meget lettere for de andre i forsvaret, siger Boldsen til norske NTB.

- Jensen var somme tider over grænsen. Det ved han også selv, og heldigvis spillede jeg sammen med ham på klubholdet. Det er noget af den lille smule, som jeg ikke synes, at det norske hold har. Kald det en rigtig forsvarschef, siger Boldsen.

Ikke overraskende er Norges helt store stjerne, Sander Sagosen, uenig.

- Vi har både Magnus Gullerud og Petter Øverby, der lidt kan være nogle svin, hvis de vil. Men det var mere før i tiden, at du måtte være svin i forsvaret, siger Sagosen.

- Nu ønsker vi også forsvarsspillere, som kan stoppe modstanderen uden at få udvisninger. Håndbold afgøres på små marginaler, og en to-minutters-udvisning kan afgøre, om du vinder eller taber.

- Det hjælper at have nogen, som står fast, så modstanderne trækker sig lidt i bevægelserne, men dette er en balancegang, siger Sagosen.

Sander Sagosen er uenig med Joachim Boldsen, der peger på en norsk svaghed. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Sander Sagosen er uenig med Joachim Boldsen, der peger på en norsk svaghed. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
 

Håndbold-legenden Frank Løke har lørdag gennemført maratonløb på 3.00.19 i dette afslørende Borat-kostume. Privatfoto Håndbold Stjerne løber maraton i dette kostume: - Mangler plads til mit udstyr

Oliver Meng kan blive den yngste danske bokse-verdensmester, men han mangler et tilnavn. Foto: Per Rasmussen Boksning Dansk komet uden navn: Vil du hjælpe Oliver?

Johnny Jensen, som Joachim Boldsen henviser til, stoppede på det norske landshold efter EM 2012. Det blev i alt til syv røde kort og 145 udvisninger i hans 200 landskampe.

Efter fire kampe ved den aktuelle VM-slutrunde står Norge noteret for ti udvisninger, mens Danmark til sammenligning har fået 17, og Danmark har da også lukket 12 færre mål ind end Norge.

Mens Boldsen altså savner forsvarsstyrmanden fra Norges tidligere landshold, så nævner han ingenting om Norges stregspiller fra sidste årti. Da Ekstra Bladet talte med ham senest, der var denne da også i gang med et noget særpræget løb uden tøj på.

Norske håndbold-fans er normalt ganske fredelige, men kobjælderne er for farlige til EM i Frankrig. Foto: AP Håndbold Håndbold-fans straffet ved EM: Får bandlyst støjende tradition

FC København Gør det forbudte: Forstår du, hvad Ståle siger?

Norske medier henviser til VM-finalen i 1997, hvor Anja Andersen var på toppen, når de skal finde seneste gang, Norge har været så dårlige som nu. Foto: Lars Poulsen Håndbold Værste siden Anja Andersen: - Gør ondt at se på

Håndbold Meget træt af dansk stjerne: Han har provokeret længe

Domagoj Duvnjak, Kim Ekdahl, Uwe Gensheimer og Niklas Landin skal nok få opmærksomhed de næste par uger. Foto: Claus Fisker og Jens Dresling/Ritzau Scanpix samt AP Sport og Spil Eksperten guider dig: Derfor skal Mikkel ikke være på dit manager-hold

0 kommentarer
Vis kommentarer