Norske opkomlinge smadret: Frankrig vinder VM

Sander Sagosen og Co. løb tør for norske olie i guldkampen mod de uovervindelige franskmænd

Foto: AP
Foto: AP

Der er dem, der vil kalde det kynisk, men skal vi ikke bare sige det, som det er: Det var rå klasse!

Håndboldens tartar på et toastbrød…

Frankrig er nok engang verdensmestre i håndbold efter en vaklende start – men med en finish, kun en mester kan levere. 33-26 over de norske opkomlinge efter 18-17 ved pausen.

Frankrig vandt – selvfølgelig – VM-guldet på hjemmebane foran 16.000 ekstatiske landsmænd i AccorHotels Arena i Bercy – et sted, hvor Marseillaisen naturligvis bliver sunget i bund med ekstra power oven på alle de blodige terror-aktioner, der de seneste par år har hærget den franske hovedstad, det franske folk og pariserne i særdeleshed.

De havde alle fordele: Startede VM to døgn før bl.a. Danmark, havde 24 timer ekstras hvile fra semifinale til finale og har naturligvis redet på en national begejstringsbølge fra slutrundens start.

Alligevel var det Nikola Karabatic og et par andre rutinerede herrer i den franske stald – ikke mindst 40-årige Thierry Omeyer – der lignede pryglede hunde eller halte heste fra start, mens de viltre nordmænd kom busende og brusende som iltre terriere og konstant bed overmagten i haserne.

Nordmændene førte såmænd med tre scoringer et par gange i løbet af første halvleg.

Alligevel… Alligevel var det Frankrig, der gik til pause med plus én, FORDI de har været der før! De ryster altså ikke, og Nikola Karabatic og Co. er altså ikke folk, der går i zig-zag, når de lusker ind under bruseren…

Didier Dinart fik langt om længe nok af at se, at legenden, 40-årige Thierry Omeyer, kun var i nærkonstakt med læder, når han hentede vekslende norske missiler ud af netmaskerne efter nok en scoring. Og som i semifinalen mod Slovenien blev det Vincent Gerard, der reddede ærterne efter en start, hvor nordmændene stort set scorede på alt.

Tre solide parader – tre franske kasser. Og når man tilsætter yderligere et par redninger på den anden side af pausen, så går et sejrsvant fransk mandskab altså legende let fra 13-16 til 20-17 på ganske få, effektive spilleminutter på hver side af pausen.

Derfra så franskmændene sig aldrig tilbage.

Nikola Karabatic fik en lang morfar på bænken, men da Norge havde halet ind til minus tre, blev verdens bedste håndboldspiller naturligvis sendt i aktion igen, og kors hvor den mand dog slider for frihed, lighed og broderskab ikke mindst i det franske forsvar, der steppede voldsomt op i anden halvleg.

Tilsat Vincent Gerard og mange redninger i en kamp, hvor den norske TTH Holstebro-keepr Torbjørn Bergerud nok engang leverede en indsats, der burde antyde, at han slutter sæsonen væsentligt bedre end den 26. plads, han indtager i ligaen lige nu.

Stort mesterskab af Norge med otte ’danske’ spiller i truppen. Men Frankrig – i Frankrig… Der skal lidt mere til.

De blev slået med egne midler af en beton-defensiv, der mesterskabet igennem også har leveret et have af kontra-scoringer. Og gjorde det igen søndag aften.

Nordmændene løb tør for olie.

Allez Les Bleus!

Mikkel eller Karabatic? Hvem er verdens bedste