Nu åbner Gudmundur om OL-kaos: Det var ækelt - forfærdeligt!

OL-guldet i Rio blev afløst af kaos og rygter om fyring for Danmarks daværende islandske landstræner Gudmundur Gudmundsson - nu åbner han for første gang rigtig op om tiden

OL-oplevelsen var ikke god for Gudmundur Gudmundsson. Foto: Jens Dresling
OL-oplevelsen var ikke god for Gudmundur Gudmundsson. Foto: Jens Dresling
Følg Håndbold

Når han sidder på sine pressemøder foran den danske verdenspresse, skal man som regel anstrenge sig for helt at høre, hvad der bliver sagt.

Gudmundur Gudmundsson er ikke en mand, der er kendt for at tale med store bogstaver - før nu.

For i et interview med Politiken og DR Sporten åbner den taktisk ihærdige islænding for første gang op for posen og lufter sine frustrationer over den behandling, han fik i tiden efter OL-guldet.

Han kalder det for 'bullshit' og slet og ret 'ækelt'.

Voldsomme ord fra islændingen, især når man har mødt og snakket med manden - det er langt fra den kommunikation, han normalt vælger.

Men han har fået nok, må man forstå.

OL-guld blev afløst af kaos
Han sikrede Danmark sit første OL-guld på herresiden nogensinde, men der gik ikke lang tid, før historien kom frem om, at Ulrik Wilbek eller andre i staben holdt hemmelige spillermøder uden om landstræneren i OL-byen, hvor kritikken og problemer blev vendt.

Både Wilbek og Gudmundsson er stoppet i DHF. Foto: Ernst van Norde
Både Wilbek og Gudmundsson er stoppet i DHF. Foto: Ernst van Norde

Og inden de afgørende kampe udtalte den daværende sportschef ligeledes, at hvis man udelukkende kiggede på resultaterne, så var islændingen fortid for længst.

Tal lige om presbold.

Guld-festen blev altså forvandlet til håndbold-kaos på et øjeblik hjemme i Danmark, og da VM i Frankrig blev en fuser for dansk håndbold med et pinligt exit til Ungarn i 1/8-finalen, var Guldmundur forvandlet til Udmundur.

- Men pludselig efter OL begyndte man at tvivle i stedet for bare at glæde sig over guldet og det fantastiske resultat. Det var det værste for mig. At man begyndte at snakke om, at der måtte være sket et eller andet under OL, og at det der skulle ske noget nyt. Det var bullshit. Og det har været ækelt for mig at opleve, siger en kontant Gudmundur Gudmundsson til DR Sporten og Politiken, hvor han bliver spurgt til det specielle med at have vundet guld og så skiftet til kurrer på tråden.

- Det var forfærdeligt. Det var næsten det værste, jeg har oplevet i min karriere overhovedet.

Iskoldt forhold til Wilbek
Islændingen vil ikke sige noget negativt om danskerne, der generelt har modtaget ham med stor glæde og gejst. Heller ikke spillerne får en tur med på vejen, selvom det var her, man sporede kritikken om alt for meget video og for lidt håndbold.

Wilbek og Gudmundsson har ikke været i kontakt siden OL i Rio. Foto: Ernst van Norde
Wilbek og Gudmundsson har ikke været i kontakt siden OL i Rio. Foto: Ernst van Norde

Så hvor sender han så kritikken hen?

- Ja, altså næsten fra hele pressen blandt andet. Ikke fra folket i Danmark – det har været fantastisk at møde danskerne efter OL. Men fra den her lukkede håndboldkreds og fra forbundets side har jeg savnet anerkendelse.

Og i forbundet sad dengang Ulrik Wilbek som sportschef. Det gør han ikke længere. Skandalen efter OL kostede ham jobbet, og han stiller nu op som borgmesterkandidat i hjembyen Viborg.

Og de to, der var med til at sikre hinanden titlen ved Rio - sportschefen og landstræneren - er begge færdige i forbundet - og angiveligt med hinanden.

- Jeg har ingen kontakt med ham. Jeg har ikke hørt fra ham, siden vi var i lufthavnen i Lissabon på vej hjem fra OL.

Gudmundur Gudmundsson har allerede landet et nyt job. Se hvad han laver nu lige her. Han er blevet afløst af Nikolaj Jacobsen.

Hvorfor gik det galt med Gudmundur? Ekstra Bladets håndboldkommentator har svaret lige her

Mikkel og de andre: Så meget tjener VM-stjernerne

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter