Nu bliver det alvor: Mulle sendt hjem fra VM

Landstræneren styrker sit forsvar inden 1/8-finalen mod Tyskland søndag

Hjemsendelsen af Mulle betyder, at en eventuel sejr næppe bliver fejret lige så voldsomt. Gense Mulles vilde sejrsrus her

I nat meddelte landstræner Klavs Bruun Jørgensen, at han skifter ud i sin VM-trup inden søndagens 1/8-finale mod Tyskland i Magdeburg. Han sender Kristina ’Mulle’ Kristiansen hjem sammen med stregspilleren Rikke Iversen, og ind henter han sin foretrukne forsvarskaptajn, Stine Bodholt, som har været ude med en skade.

I en pressemeddelelse fra DHF siger Klavs Bruun om hjemsendelse af Mulle:

Line Jørgensen: Vi anede intet!

- Kristina har været en fornøjelse at have med i truppen, men da Stine Bodholt er meldt klar, har vi en spiller for meget med. Her har vi kigget på, hvilke kvaliteter, vi regner med at få brug for i de kommende kampe, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Og så var der ikke flere ord om den sag.

Stine Bodholt meldte sig overraskende klar kort tid før truppen rejste til slutrunden i Tyskland. Hun har trænet med truppen hver dag i Oldenburg, og ved de seneste to kampe har hun også deltaget i opvarmningen – dog uden at være skrevet på holdkortet.

Nu er hun en del af truppen, og der er næppe tvivl om, at hun kan styrke defensiven, selv om Kathrine Heindahl i hendes fravær har fyldt rollen ud på fortrinlig vis.

At det er Kristina  Kristiansen, der bliver ofret, er næppe nogen overraskelse. Hun har hele tiden været tredjevalg som playmaker, og hidtil ved VM har hun kun fået spilletid, når kampene har været afgjort. Således fik hun den sidste del af anden halvleg mod Rusland i fredags store nederlag. Hun kom ind, da Klavs Bruun valgte at spare sine stamspillere. Der skulle gemmes kræfter til søndagens kamp mod Tyskland i Magdeburg.

Også Rikke Iversen, der var hentet ind som gardering for skadede Stine Bodholt, er rejst hjem.

Bodholt har døjet med knæproblemer og var i første omgang ikke udtaget til VM. I stedet udtog landstræneren Rikke Iversen, men da Bodholt pludselig var i bedring, rejste Viborg-stregen med til Tyskland.

Stine Bodholt og Rikke Iversen har trænet med holdet i Tyskland, men de to spillere har ikke været en del af VM-truppen, der maksimalt må tælle 16 spillere.

Klavs Bruun advarer: 7100 totalt vilde modstandere

VM-chok: Norge kollapser

Dansk stjerne floppede: Uhyggeligt lavt niveau

Dansk sambasild: Skal fjerne tuscher for 25.000 kroner