Nu er Jannick VM's bedste

Den fremragende redningsprocent fra søndagens kamp sender Danmarks reservekeeper i top blandt VM-målmændene

Jannick Green tog godt fra i søndagens landskamp mod Saudi-Arabien. (Foto: Lars Poulsen)
Jannick Green tog godt fra i søndagens landskamp mod Saudi-Arabien. (Foto: Lars Poulsen)

DOHA (Ekstra Bladet) Landstræner, Gudmundur Gudmundsson, kan godt sætte et flueben ud for målmand Jannick Green.

Efter at have været en langsom starter i optaktskampene var målmanden fra Magdeburg klar, parat fra start mod Saudi-Arabien, hvor han fik en sidste chance for at vise, om han er et brugbart alternativ til Niklas Landin mellem stængerne.

I de kommende kampe mod Tyskland, Rusland og Polen kan der sagtens blive brug for at kunne skifte ud på den vitale plads.

20 redninger på 38 forsøg (svarende til en redningsprocent på hele 53). heraf et på straffe gjorde Jannick Green til kampens spiller, som blev belønnet med et ur, selv om han kendte sin besøgstid og var klar.

- Jeg var under pres, fordi det er begrænset, hvor mange andre chancer jeg ville kunne få til at vise, at min form er opadgående, siger Jannick Green.

Det giver en aktuel førsteplads på det internationale håndboldforbunds, IHF, liste - foran Danijel Saric, Qatar med 47 procent.

VM's bedste makkerpar
Sammen med Niklas Landin, der spillede fuld tid mod Argentina fredag, ligger Green på 42 procent, hvilket også er VM's højeste indtil videre.

Henrik Toft yderst effektiv og blev dansk topscorer imod Saudi-Arabien. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Se de danske karakterer: Uvant kontra-konge topper

Landstræner Gudmundur Gudmundsson og Rasmus Lauge er ikke i tvivl om, at kampen mod Tyskland bliver vanskelig. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Som nat og dag: Nu gælder det Tyskland

Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard i tæt samarbejde i forsvaret mod Saudi-Arabien. (Foto: Lars Poulsen)
Kasper Søndergaard og Henrik Møllgaard i tæt samarbejde i forsvaret mod Saudi-Arabien. (Foto: Lars Poulsen)
 

Jannick Green kommer, som det har været tilfældet de foregående slutrunder, han har været med til, til at spille en birolle i Qatar, fordi Niklas Landin er så klokkeklar nummer et.

Mod Tyskland vil rollefordelingen igen være byttet om. Men det må være betryggende for landstræner Gudmundur Gudmundsson at have en reservekeeper, der ikke alene fik 60 minutter i aktion men også fik tanket noget selvtillid op.

- Det er ikke første gang, at jeg har 'tunge ben' i januar, fordi vi træner så meget i træningslejren.

- Jeg havde en god mavefornemmelse og jeg er meget glad for, at det gik, som det gik, siger Jannick Green, der i det næste opgør mod Tyskland vil komme til at møde alle dem, som han til dagligt har som modstandere i Bundesligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer