Nu erobrer dansk åbenbaring hele VM

Niklas Landins lillebror, Magnus, viser storspil ved VM i Frankrig. Selv var han i tvivl om, hvorvidt han overhovedet ville komme med til VM

Magnus Landin og Lasse Andersson i højt humør. Særligt førstnævnte har grund til at være glad. Han har erobret en startplads under på venstrefløjen under VM. Foto: Lars Poulsen.
Magnus Landin og Lasse Andersson i højt humør. Særligt førstnævnte har grund til at være glad. Han har erobret en startplads under på venstrefløjen under VM. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Han står med hænderne i lommerne på de grå joggingbukser og ser undskyldende ud med skuldrene trukket op under ørerne, mens mundvigene nærmer sig semi-glad smiley-tilstand.

Nok er 21-årige Magnus Landin forsigtig, ja, måske endda en anelse tilbageholdende uden for banen. Men inde på banen har det været væsentligt anderledes for Niklas Landins 196 centimeter lange lillebror på fløjen. For her har han ikke holdt sig tilbage. Mini-Landin har nemlig erobret en startplads på.

Og med 13 scoringer på 16 forsøg har ’lille’ Landin imponeret alle fra Concorde-pladsen i Paris til klappølsefansene i AccorHotels Arena længere øst på, hvor Danmark spiller. Selv havde Magnus Landin ikke set succesen komme

- Det er en lettelse at have spillet så godt. Inden var jeg meget nervøs for at skulle med herned. Nu er jeg her endelig. Jeg føler jeg har været med til at bidrage til holdet og har fået spillet en masse. Det er en lille forløsning og ret fedt at være her, siger han til Ekstra Bladet.

Ville nok have grinet
Normalt står der skrevet Casper U. Morten med fede typer på venstrefløjen. Men ikke længere.

- Jeg er rimelige overrasket over at få spillet så meget. Det havde jeg virkelig ikke regnet med.

Magnus Landin har på rekordtid imponeret sig selv og alle andre ved VM, hvor han sin unge alder til trods ikke har ryste på hånden fra fløjen. Foto: Lars Poulsen.
Magnus Landin har på rekordtid imponeret sig selv og alle andre ved VM, hvor han sin unge alder til trods ikke har ryste på hånden fra fløjen. Foto: Lars Poulsen.
 

Faktisk kan Magnus Landin heller ikke rigtig fatte sin egen skarphed fra fløjen, hvor næsten alt er blevet hamret ind.

- Jeg villet nok have grinet lidt, hvis du inden turneringen havde sagt, at jeg ville have et scoringssnit på 81 procent, når vi var fire kampe inde i turneringen.

Ganske sigende for den forsigtige Landin er han ikke meget for at vurdere sig selv på en skala.

- Argh, jeg kommer ikke til at give mig selv en karakter.

Der mangler noget
Selvom meget er lykkedes for Landin og co., mener han alligevel, at der er plads til forbedringer. Især nu, hvor modstanden kun bliver bedre i knockoutfasen.

- Det er vigtigt at finde tilbage til vores basic angrebsspil og finde tilbage til hinanden i forsvarsspillet. Vi har talt om, at vi skal stå mere kompakt i forsvaret. De går meget igennem ind over midten, hvor modstanderne får nogle frie chancer. Det er ikke de chancer, vi vil give væk. I angrebet mangler vi at få sat backs bedre i scene.

Selv føler fløjkometen, at alle på holdet har taget godt imod ham. Nu venter der snart en 1/8-finale og måske et opgør mod Norge i en mulig kvartfinale.

- Det har jeg ikke rigtig tænkt over på nuværende tidspunkt, lyder den afslappede udmelding.

Fredag møder Danmark ørkenfyrsterne fra Qatar i sidste gruppekamp. Danmark er allerede vinder af Gruppe D.

Se også: Sverige gør Danmark til gruppevinder

Se også: Røde Mikkel: Ramt af araber-komplot

Se også: ’Vi må vente med at skælde Mikkel ud'

Se også: Presset efter ny skade: Danmark har kun en udskiftning tilbage

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere