Nu går vi efter guldet

Team Esbjerg smadrede HC Odense i den sidste grundspilskamp – det giver enorme fordele før slutspillet

Esbjerg vandt sikker sejr. (Foto: Anders Brohus)
Esbjerg vandt sikker sejr. (Foto: Anders Brohus)

ESBJERG (Ekstra Bladet): Pokalskabet er gabende tomt! Men det skal der laves om på i Esbjerg, hvor håndboldkvinderne for fem år siden fik løn-budgettet halveret fra 6,2 til runde tre millioner kroner årligt. Længe før ’turn-around’ var blevet en fast del af de fleste sportsdirektørers kliche-lager…

Team Esbjerg tabte sidste år EHF Cup-finalen til russiske Lada Togliatti og har en tabt dansk pokalfinale mod Viborg for nogle sæsoner siden som de fornemste resultater. Men her til aften smadrede vestjyderne HC Odense 32-21 i den sidste grundspils-kamp og vinder dermed ligaen foran FC Midtjylland.

Se også: Eggert: Det kan være slut med landsholdet

Førstepladsen giver enorme fordele inden slutspillet, hvor Team Esbjerg og FC Midtjylland nu er direkte kvalificerede til semifinalerne. Team Tvis Holstebro, Viborg, Silkeborg-Voel og Randers mødes i den løjerlige forestilling i to ’kvartfinaler’, og Team Esbjerg har som vinder af grundspillet ret til at vælge modstander i semifinalen – plus fordel af hjemmebane i såvel semifinale som i en eventuel finale.

Tillægsgevinst: En sikret plads i kvalifikationen til næste udgave af Champions League.

- Det er det, der op til denne kamp har været vigtigst for os, siger landsholds-playmakeren Lotte Grigel.

- Men nu går vi selvfølgelig også efter guldet, tilføjer hun efter en sæson, hvor vestjydernes bredde og stabilitet har været imponerende.

- I stærkeste opstilling er FC Midtjylland og Viborg nok stærkere end Team Esbjerg, men vestjyderne har været utroligt stabile, siger Bent Nyegaard, der for en aftens skyld havde smidt TV2-kasketten og som sportschef så sit Odense-kvindskab magtesløs mod Lotte Grigel og Co.

Se også: Anders Eggert stopper på landsholdet - for nu

Fynboerne hængte på til 6-6, men via 9-7 blev hjemmeholdets føring i skarpt trav forøget til 15-7 på ti minutter, og så var den kamp afgjort længe inden pausen.

- Vi har et klart mål om at vinde medaljer, men det er klart, at denne sæson også har været en del af en omstillingsproces for os, siger Bjarne Pedersen, der ejer halvdelen af aktierne i Team Esbjerg.

- Vi er gået fra at være et hold, der jagtede de andre. I denne sæson har det været os, de andre tophold har sigtet efter, og det er spændene, hvordan vi håndterer den udfordring i slutspillet, siger storsponsoren.

Se også: Russisk stjerne til KIF Kolding København

Esbjergenserne har vundet ligaen med et spillerbudget på under fem mio. kroner i en liga præget af voldsomme økonomiske udfordringer – og med et hold uden stjernegager. Lotte Grigel og andre profiler tjener max en halv mio. kroner pr. snude.

- Der er mange spillere, der gerne vil til Esbjerg. Men vi har sagt pænt og høfligt nej tak til flere, fordi vi simpelt hen ikke kan og vil betale de lønninger, de forventer, siger Bjarne Pedersen.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere