Nu gælder det for dansk storklub: Risikerer at lukke

Rykker KIF Kolding ned i 1. division, kan det blive klubbens dødsdom, mener KIF-direktør Christian Phillip

Kasper Irming og KIF Kolding står foran et par nervepirrende kampe mod Tønder. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kasper Irming og KIF Kolding står foran et par nervepirrende kampe mod Tønder. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

KIF Kolding har domineret dansk håndbold i de seneste tre årtier.

Men nu kan det snart være slut. De seneste år har økonomien haltet voldsomt, og i denne sæson nåede også de sportslige præstationer et lavpunkt.

Således skal KIF-mandskabet fredag ud i den første skæbnekamp mod TM Tønder fra 1. division om en plads i ligaen.

Ender Kolding i 1. division i den kommende sæson, tvivler KIF-direktør Christian Phillip på, at traditionsklubben vil overleve.

- Skulle det ende der, så ved jeg ærlig talt ikke, hvad udfaldet bliver. Så står vi med et produkt, der er meget mindre værd.

- Det kommer lidt som et chok, at vi står i denne her situation. De her kampe er langt hen ad vejen en kamp om klubbens eksistensgrundlag. I hvert fald på den korte bane.

Afventende sponsorer
- Det er trods alt nemmere at bygge på, hvis du i forvejen er et ligahold, frem for at skulle ned og begynde forfra igen, siger Christian Phillip.

Han fortæller, at de fleste sponsorer er afventende i forhold til at sætte deres underskrift på en ny aftale, før de har set, i hvilken række holdet skal spille i den kommende sæson.

KIF Kolding

Fredag spiller KIF Kolding, en af de helt store traditionsklubber i dansk håndbold, om overlevelse i ligaen. Klubben møder TM Tønder fra 1. division, og de to hold skal spille bedst af tre kampe.

Her kan du læse lidt fakta om KIF Kolding:

* KIF Kolding blev stiftet i 1941 under navnet Kolding IF.

* I 1984 rykkede herreholdet op i den bedste danske række og har været der siden.

* Klubben vandt sit første danske mesterskab i 1987. I alt har Kolding vundet 14 mesterskaber. Det er flere end nogen anden klub i dansk håndboldhistorie. Det seneste mesterskab blev vundet i 2015.

* I 2002 spillede klubben sig frem til semifinalen i Champions League.

* I 2012 indgik klubben et samarbejde med det tidligere AG København og ændrede navn til KIF Kolding København. Samarbejdet stoppede i 2018, og klubben ændrede navn tilbage til KIF Kolding.

* Den jyske klub har haft et væld af stjernespillere på holdet gennem tiderne. Blandt andre kan nævnes Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Bo Spellerberg, Lasse Boesen, Lars Christiansen og Lars Krogh Jeppesen.

De fleste har dog givet tilsagn om, at de vil skrive under, hvis det ender med endnu en sæson i ligaen, og det er nødvendigt for at få klubbens økonomi på fode.

Regnskabet for 2017/2018 viser, at Kolding har fået eftergivet gæld for 18,2 millioner kroner, men at klubben stadig har lang vej til at være økonomisk stabil.

Spillerne takkede nej
Onsdag kom det frem, at KIF-ledelsen inden sidste uges kamp i nedrykningsspillet mod Lemvig-Thyborøn tilbød at udbetale halvdelen af spillernes maj-løn før kampen.

I tilfælde af point og overlevelse ville spillerne få udbetalt den anden halvdel efter kampen.

Den model valgte spillerne at takke nej til. Holdet tabte kampen og står derfor nu over for playoffkampene om overlevelse.

KIF har ellers trygt opholdt sig i ligaen, siden klubben første gang rykkede op i den bedste række i 1984.

Det er blevet til 14 mesterskaber - flere end nogen anden klub i dansk håndboldhistorie.

Nedrykningsdramaet spilles bedst af tre kampe. Kolding har hjemmebane i den første kamp, der spilles fredag aften klokken 18.30.

Se også: Efter hjertesorg og nøgen-læk: Nu har hun fundet kærligheden

Se også: Mikkel Hansen henter sjette mesterskab med PSG

Se også: Gigantisk finale-drama: Dansk topklub scorede efter tid

Lasse Møller legede som knægt med den ni år ældre Mikkel Hansen i de hellige Gudmehaller, hvor børn og voksne ofte delte omklædningsrum. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix Håndbold - 4. maj. 2019 - kl. 16:51 Eksperterne enige: Han er Danmarks næste superstjerne

Nikolaj Jacobsen erkender, at de sidste sæsoner med både klub- og landshold kørende på højeste niveau, har været hårde. Foto: Anthon Unger Sport og Spil Nikolaj Jacobsen: - Det er umenneskeligt

Bent Nyegaard har endnu engang guidet danskerne sikkert gennem en håndbold-slutrunde. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Hele Danmarks håndbold-Bent: Jeg siger altid min mening

Sofie Bæk Andersen blev topscorer i håndboldligaens grundspil. Foto: Anita Graversen Sport og Spil Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere