Nu igen: VM-wildcard til tyskerne

Lige som ved VM i herrehåndbold får Tyskland også et wildcard til at deltage ved kvindernes VM på dansk jord

Anja Althaus missede i første omgang VM-kvalifikationen. Men nu er de alligevel med...(Arkivfoto: Anders Brohus)
Anja Althaus missede i første omgang VM-kvalifikationen. Men nu er de alligevel med...(Arkivfoto: Anders Brohus)

Stor glæde og knyttede næver i Serbien og Tyskland.

De to håndbold-glade nationer er klar til VM i kvindehåndbold til december på dansk grund - og det endda selvom de ikke har kvalificeret sig på banen.

Tirsdag morgen har Dansk Håndbold Forbund, DHF, meddelt, at de to nationer er klar til verdensmesterskaberne, fordi IHF - det internationale håndboldforbund - har tildelt dem såkaldte wildcards.

- Begrundelsen for at give netop disse to nationer de sidste to pladser er logisk, idet Serbien som nummer to ved det seneste VM i 2013 er den højest rangerede nation af dem, der ikke umiddelbart kvalificerede sig.

- Og Tyskland er med sin 10.-plads ved EM 2014 det højest rangerede ikke-kvalificerede europæiske hold, siger formand for DHF, Per Bertelsen.

Kasper Nielsen fyldt 40 år den 9. juni, men veteranen har langt fra tænkt sig at gå på pension. (Foto: Anders Brohus) Håndbold 40-årige Hulk: Jeg napper sgu lige en sæson mere

I december sidste år besluttede IHF at tildele Sydamerika tre pladser samt Brasiliens ved VM i Danmark - og samtidig udstede to wildcards som verdensforbundet nu fandt klogest.

Andet år i træk
Meget belejligt er det ene gået til Tyskland, der som håndbold-pjattet nation OG nabo til slutrunden tilmed har fået hjemmebane i gruppespillet i Kolding, der fra grænsen uden problemer kan nås på en time i bil.

Det er andet år i træk, Tyskland får tildelt en VM-billet af IHF.

Søs Søby blev allerede i første halvleg ramt hårdt af en brasiliansk underhånd. Tidligere har en serbisk fløj ramt hende otte-ti gange i hovedet i samme kamp! (Polfoto) Håndbold Håndboldstjerne efter hjernerystelse: Jeg frygter kontanthjælp

Ved herrernes VM i Qatar for et halvt år siden, var der stor ballade om tyskerne, fordi de fik Australiens plads, fordi IHF udelukkede dem, da Oceanien ikke havde et forbund. Island brokkede sig, da de mente, de var berettiget til pladsen. Da Bahrain og Emiraterne trak sig grundet det spændte forhold til værtsnationen, blev Island alligevel inviteret med - sammen med Saudi-Arabien.

Med de to wildcards er alle 24 nationer på plads, og der trækkes onsdag lod til gruppespillet.

Turneringen afvikles 5.-20. december.

Danmark spiller sine indledende gruppekampe i Herning, mens Norge spiller i Frederikshavn, Sverige i Næstved - og altså Tyskland i Kolding.

De 24 deltagere er:

Afrika: Angola, DR Congo, Tunesien

Asien: Kina, Japan, Sydkorea, Kasakhstan

Europa: Danmark, Frankrig, Holland, Montenegro, Norge, Polen, Rumænien, Rusland, Spanien, Sverige, Ungarn, Tyskland, Serbien

Syd- og Mellemamerika: Argentina, Cuba, Puerto Rico, Brasilien

1 af 2 Serbien - nummer to ved VM i 2013 - kommer sammen med Tyskland alligevel med til VM i Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Anja Althaus missede i første omgang VM-kvalifikationen. Men nu er de alligevel med...(Arkivfoto: Anders Brohus)
7 kommentarer
Vis kommentarer