Annonce:
Annonce:

Nu starter ordkrigen: Svensk træner udpeger danske svagheder

Rumæniens svenske træner, Tomas Ryde, har indledt den psykologiske krig inden braget i Boxen i morgen

Tomas Ryde styrer Rumæniens træning i Boxen. Foto: Lars Poulsen
Tomas Ryde styrer Rumæniens træning i Boxen. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

HERNING (Ekstra Bladet): Nedtællingen til braget i Boxen i morgen aften, hvor Danmark møder Rumænien i kvartfinalen, er i fuld gang. Således tog Rumæniens svenske træner, Tomas Ryde, fat på den psykologiske krigsførelse, da rumænerne trænede i hallen i formiddags.

- Jeg kender ikke Klavs Bruun så godt, men så vidt jeg har kunne se på de tidligere kampe i turneringen, så er han rigtig god i medgang, mens han ikke er så god i modgang. Men sådan er det nok for mange trænere, sagde svenskeren, som også har en fortid som træner i Viborg.

Tomas Ryde mente heller ikke, at det nødvendigvis er en fordel for Danmark, at der sidder 12.000 tilskuere i Boxen i morgen.

Annonce:

- De danske spillere vil selvfølgelig ikke skuffe de mange tilskuere, og det kan give et ekstra pres, som kan gå ud over spillet, sagde Ryde der til gengæld gerne ville rose sin egen superstjerne, Cristina Neagu, som af mange betragtes som verdens bedste håndboldspiller.

Ann Grete Nørgaard afslører: Her er håndbold-pigernes hemmeligheder

Den betragtning deler Tomas Ryde ubetinget.

- Hun ved mere om håndbold end selv de fleste trænere. På banen kan hun håndtere både sig selv og det øvrige hold. Hun er meget målrettet. Hun vil være verdens bedste håndboldspiller, siger Tomas Ryde.

Neagu deltog i Rumæniens formiddagstræning, men først efter at have brugt oceaner af tid på at tape indtil flere dele af kroppen ind.

Selv siger den 27-årige Neagu, at hun elsker at spille, men at hun ikke regner med at kunne fortsætte i ret mange flere år.

Annonce:

- Jeg har problemer med ankler, knæ og skuldre, og jeg kan ikke træne så meget, som gerne ville. Jeg har mange fysiske problemer. Jeg har heller ikke været 100 procent tilfreds med min egen indsats her i Danmark. Men nu glæder jeg mig til kampen i morgen. Vi er glade for at være nået til Herning, og jeg elsker, at der kommer 12.000 tilskuere, siger Neagu.

Artiklen fortsætter under billedet.

Christina Neagu bliver tapet ind inden træningen i Boxen (Foto: Lars Poulsen)
Christina Neagu bliver tapet ind inden træningen i Boxen (Foto: Lars Poulsen)
 

Tomas Ryde forsikrer, at Neagu er helt klar til kampen. Til gengæld har en anden af holdets backer, Ibolya Szucs, brækket næsen og er derfor tvivlsom til slaget mod mod Danmark, som Tomas Ryde møder frem til fuld af selvtillid.

Nu forklarer Mulle: Sådan trøstede jeg Hagge

Rumænien har også noget at have det i. Holdet slog de forsvarende verdensmestre fra Brasilien i 1/8-finalen.

- Vi er blevet bedre og bedre gennem hele turneringen. Vi havde nogle gode kampe mod Rusland og Norge i gruppespillet. Det var kampe med højt tempo, og det havde stor betydning før vores kamp mod Brasilien. I den kamp fungerede alt. Der er måske enkelte ting i undertal og overtal, som kan blive bedre, men ellers er jeg meget tilfreds.

Han vurderer, at de resterende hold i turneringen alle er på nogenlunde samme niveau, bortset fra Rusland, som han mener er i en liga for sig selv.

- Danmark har haft nogle meget svingende kampe. Der har været flere med mange tekniske fejl. Men mod Sverige kørte det fint. Mulle spillede godt som playmaker, og målmændene fungerede. Danmark er et godt hold med en god struktur, siger han forsonende.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: