Nu støtter Frankrig også ’ulækker’ dansk VM-sag

Storpolitik: Danmark får Tyskland og nu også Frankrig med på vognen i kampen for at få lovliggjort René Toft Hansens beskyttelses-udstyr

René Toft med og uden albuebeskytter. Nu vil Danmark have samtlige 24 nationer med på vognen i kampen mod IHF. Foto: Lars Poulsen
René Toft med og uden albuebeskytter. Nu vil Danmark have samtlige 24 nationer med på vognen i kampen mod IHF. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Frankrig bakker nu også op om den danske sag. Tyskland har tidligere givet mundtligt tilsagn i kampen for at få gjort kampvognen René Toft Hansen kampklar til et helt VM – iført albuebeskytter.

- Vi arbejder alt, hvad vi kan bagved det hele for at se, om vi kan få alle holdene med, siger delegationsleder Jan Kampman.

- Her og nu er det jo selvfølgelig skinnen, det drejer sig om, men på længere sigt drejer det sig jo om, at man vil ændre på spillernes mulighed for at bruge nødvendige hjælpemidler og sikkerhedsudstyr i kampene, siger Jan Kampman.

- I hæver den altså til en politisk sag?

- Det ender det jo med, men her og nu kæmper vi selvfølgelig for den isolerede sag. Grunden til, at vi gerne vil have alle med, er jo, at hvis 24 hold står sammen om det, så må forbundet jo forholde sig til det.

- Hvor langt er I?

- I øjeblikket har vi mundtligt tilsagn fra Tyskland og nu også Frankrig, og vi har forfattet et skriv, som de også er med i. Det sender vi til de andre nationer og ser, om vi kan få opbakning den vej rundt, forklarer en travl delegationsleder.

- Det mailer vi til de øvrige hold og regner med at kunne få svar i løbet af et par dage. Vi tager først og fremmest tager fat i de nationer, det drejer sig om for os – altså dem, vi kan møde i ottendedels- og kvartfinale, så vi sikrer os, at de er lidt hurtigere ude end alle andre.

- Har I tænkt over, at eksempelvis Ungarn kunne være på tværs efter ’film-scenerne’ i Aalborg?

- Det har vi tænkt over, og vi er også klar over, at det selvfølgelig kan ske, der bliver en kamp, han ikke kan spille. Men jo flere og store nationer, der bakker op, desto sværere håber vi, det bliver for andre nationer at sige nej. Det er lidt ulækkert, at vi er nødt til det, men vi synes, at godt nok er det på den korte bane vores sag – men på den længere bane er det jo spillernes generelt, siger Jan Kampman og tilføjer:

- Vi håber, men vi tør ikke love noget.

DHF har desuden anmodet om, at IHF’s repræsentanter frem over tester spillernes udstyr tidligere, end det var tilfældet, da en kommissær under opvarmningen til Egypten-kampen insisterede på at tjekke René Toft Hansens knæbeskytter.

Se også: Meget træt af dansk stjerne: Han har provokeret længe

Se også: Farcen fortsætter: Toft kan stadig blive smidt ud af VM

Se også: Nu bøjer Sverige sig: Tillader Tofts albueskinne

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere