Ny landstræner kom med klækkelig rabat

Dansk Håndbold Forbund har fået lov til at købe den kommende kvindelandstræner fri til en billig pris

Her kan du se Ulrik Wilbek forklare om forløbet op til aftalen med Klavs Bruun

Team Tvis Holstebro har givet Dansk Håndbold Forbund (DHF) mulighed for at hente Klavs Bruun Jørgensen til spotpris.

DHF har fået en klækkelig rabat på den karismatiske herretræner, der til juni skal være landstræner for de danske håndboldkvinder.

- Klavs er meget mere værd end det, vi har fået i kompensation, siger Team Tvis-direktør Jacob Jørgensen.

- Vi ved, at DHF ikke er i stand til at betale det, som - vi egentlig synes - Klavs er værd. Vi synes alligevel, at vi har gjort en god handel.

- Som klub har vi et andet ansvar i forhold til at handle med DHF frem for en stenrig klub i Qatar. Havde vi solgt ham til en stenrig klub i Qatar eller en udenlandsk klub, havde prisen været en helt anden.

Giver mening for os
- Nu skal han ud og gøre det godt til glæde og gavn for dansk håndbold. Det giver mening for os, siger direktøren og slår fast, at DHF og Team Tvis har aftalt at holde det nøjagtige kompensationsbeløb hemmeligt.

40-årige Klavs Bruun Jørgensen har også selv presset på for at få jobbet som kvindelandstræner.

- Vores vare er vores spillere og trænere, så det er en sympatisk form for menneskehandel.

Michael Damgaard i aktion for Danmark mod Slovenien forleden. (Foto: Ernst van Norde) Håndbold Dansk VM-joker: Bruuns nye job kan løfte Team Tvis

Ann Grete Nørgaard i vanlig stil efter en scoring på landsholdet. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Landsholdsspiller jubler: Troede ikke det var muligt

- Klavs ville gerne prøve kræfter med det her. Det ville også gøre hans liv nemmere, og det har vi respekt for, siger Jacob Jørgensen.

Team Tvis-direktøren oplyser, at klubben allerede er langt fremme i bestræbelserne på at finde en afløser.

- Vi skal ikke finde det samme, for der er ikke en anden Klavs Bruun. Vi skal finde én, der kan tage det videre, som han efterlader.

Ny træner klar fredag
- Vi har i et stykket tid vidst, at Klavs forlader os, og det ser ud til, at vi kan præsentere vores førsteprioritet som ny træner allerede på et pressemøde på fredag, siger direktøren.

Selv om Klavs Bruun Jørgensen først forlader Team Tvis efter sæsonen, har klubben ønsket at finde afløseren hurtigst muligt.

Klavs Bruun Jørgensen er ny landstræner for kvindelandsholdet i håndbold. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Ingen kære mor fra Danmarks nye landstræner

Sportschef Ulrik Wilbek med generalsekretær Morten Stig Christensen i baggrunden ved dagens pressemøde. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Håndbold Ulrik Wilbek: Vi har gjort et scoop

- For det første er det rart at have tingene på plads. Så kan vi sætte fokus på de tre turneringer, vi kæmper for at vinde.

- Hvis vores spillere skal have fokus på de opgaver, så skal de ikke spekulere på, hvem der bliver træner til sommer. Det skal vi have på plads, når turneringerne bliver genoptaget efter VM i Qatar, siger Jacob Jørgensen.

Klavs Bruun Jørgensen har fået en aftale af tre års varighed med DHF. Hans første store opgave bliver VM på hjemmebane til december.

0 kommentarer
Vis kommentarer