Ny udvikling i sagen om stjernens delte nøgenfotos

Den norske herrelandstræner forsøger at få sit hold til at fokusere på EM i stedet for skandalen om Nora Mørks nøgenbilleder

Nora Mørk har ikke fået nogen nævneværdig reaktion fra hverken det norske håndboldforbund eller fra spillerne. Foto: Lars Poulsen/ Ritzau Scanpix
Nora Mørk har ikke fået nogen nævneværdig reaktion fra hverken det norske håndboldforbund eller fra spillerne. Foto: Lars Poulsen/ Ritzau Scanpix

Tirsdagens pressemøde i Porec var næppe et af de sjoveste nogensinde for den norske herrelandsholdstræner, Christian Berge.

Det var nemlig ikke aftenens EM-kamp mod Østrig, der blev spurgt til.

Nej, de fremmødte journalister var langt mere interesserede i at få kommentarer på håndboldherrernes deling af de nøgenbilleder af den norske kvindelandsholdsspiller Nora Mørk, som florerer på nettet.

Læs mere om sager her:

Kvindelig stjernes nøgenbilleder stjålet: Nu deler herrelandsholdet dem

Den norske pressechef, Lars Otto Bjørnland, havde ellers stillet sig op og informeret pressen om, at 'hverken spillerne eller det norske støtteapparat har tænkt sig at svare på spørgsmål om Nora-sagen midt under en slutrunde'.

Den 'disclaimer' holdt dog ikke journalisterne fra at spørge, og så måtte landstræneren forsøge at svare efter bedste evne om den meget prekære sag.

- Alle spørgsmål kan henvendes til Kåre Geir Lio, (præsidenten for Norges håndboldforbund, red.) forsøgte Berge sig med i første omgang, inden han så sig nødsaget til at svare på, om han har forberedt sig anderledes til kampen mod Østrig, på grund af Nora-sagen.

- Vi må jo snakke det igennem. Det er det, vi må gøre. Vi er jo en gruppe, som skal fungere sammen, sagde Berge til VG, som herefter ville vide, om sagen har påvirket de norske landsholdsspillere:

- Det ved vi ikke endnu, men gutterne har fået klar besked om at forberede sig godt, og de har stor fokus på deres arbejdsopgaver. Jeg har ikke sagt noget specielt. Vi har prøvet at holde fokus på det, vi er her for; at præstere sammen, sagde den norske landstræner.

Artiklen fortsætter under billedet.

Landstræner Christian Berge blev tvunget til at forholde sig til Nora-sagen om til EM-kampen mod Østrig. Foto: AP Photo/Michel Euler
Landstræner Christian Berge blev tvunget til at forholde sig til Nora-sagen om til EM-kampen mod Østrig. Foto: AP Photo/Michel Euler

Det var kun Christian Berge, der troppede op for at møde pressen på spillerhotellet på kampdagen.

Normalt plejer spillerne også at være repræsenteret, men lige netop tirsdag, var det altså frivilligt, om spillerne ville deltage ved presseseancen. Det ville de ikke.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nora Mørk (th) har forlangt en offentlig undskyldning. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Nora Mørk (th) har forlangt en offentlig undskyldning. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
 

Det var allerede i oktober sidste år, at Nora Mørk fik at vide, at mindst to af spillerne på herrelandsholdet havde modtaget billederne, og at de blev delt på holdet i forbindelse med Golden League i Danmark.

Nora Mørk havde forlangt en offentlig undskyldning fra det norske håndboldforbund (NHF), men da hun ikke fik det inden deadline denne tirsdag, så gik hun i medierne med historien.

Efter VG har bragt Nora Mørks historie, har Kåre Geir Lio tirsdag eftermiddag så undskyldt offentligt på norsk tv. Lio siger, at han ønskede at holde sagen privat, men eftersom Nora Mørk udlagde teksten offentligt, så ville han gerne give en offentlig undskyldning.

NHF har også lagt et svar ud til Nora Mørk på forbundets hjemmeside.

Foreløbig har anføreren for det norske herrelandshold, Bjarte Myrhol, afvist at kommentere sagen på vegne af herrelandsholdet.

Det har tidligere været fremme, at 26-årige Mørk kræver 1,7 millioner kroner i erstatning fra 15 mænd. Der skulle være blevet delt i alt 31 billeder, der mest er selfies af Mørk, men andre optræder også på billederne. På enkelte af dem optræder Mørk uden tøj på - men ingen af dem har decideret seksuel karakter.

Læs også:

Træner til OL: Verdensmester smider alt tøjet

VM-stjernen gik helt ned, da hun blev hacket

Sviner håndbold-regel: Vil ikke vise, hvad jeg har under shortsene

Derfor var de nøgne: Håndbold-pigerne var kåde

Nøgenbilleder lækket: 'Det mest pinlige i verden'