Ny udvikling: Vil ændre afgørelse i håndbold-kaos

KIF Kolding København har besluttet at appellere dagens dom, der har rystet håndbold-Danmark totalt på sidste spilledag, og de føler sig sikre på at vinde

TV: Bliv opdateret på håndbold-kaos her

Der er kæmpe kaos i dansk herrehåndbold, hvor storklubben KIF Kolding København få timer inden sidste spillerunde har fået fratrukket fem point for at have brugt træner Carlos Ortega uden at have hans tilladelse på plads.

Det betyder samtidig, at SønderjyskE, Mors-Thy og Skive får tilført ekstra point, og for sidstnævnte har det største betydning, da det betyder, at de pludselig kan indhente Nordsjælland Håndbold og undgå nedrykning.

Men nu vil KIF Kolding København anke dommen.

- Der er ikke tvivl om, at vi stadig er uenige, og vi appellerer også igen, siger sportschef Lasse Boesen onsdag aften til TV2 Sport.

Og KIF Kolding København er sikre på, at de har en god sag, selvom de tidligere har tabt sagen. Det skyldes én ting.

- Vores juridiske rådgivning. Dem har vi omkring os, og dem står vi indenfor og bruger i alt. De rådgiver os til at sige, at sagen ikke er slut endnu, siger Boesen.

- Først og fremmest er jeg ked af det på Nordsjællands og Skanderborgs vegne, da de ikke har været involveret i det, men er tvunget ind i det. Som sportsmand er det ærgerligt, siger Boesen.

- Udviklingen er ikke god for sporten, siger Boesen, der bakkes op af klubbens officielle pressemeddelelse.

- Vi kan af kendelsen konstatere, at Håndboldens Appelinstans er enige med os i at det ikke af Ligareglementet kan udledes, at DHF skal registrere og indholdsmæssigt godkende kontrakten med Carlos Ortega på samme måde, som det gælder for spillere. KIF Kolding København mener således ikke, at der er grundlag for den afgørelse, der er faldet. KIF Kolding København har opfyldt alle de krav, der findes i Ligareglementet forud for anvendelse af ny træner, lyder det.

Artiklen fortsætter under billederne

Lasse Boesen forklarer, at KIF Kolding København appellerer, og de har juridiske eksperter i ryggen (Foto: Anders Brohus)
Lasse Boesen forklarer, at KIF Kolding København appellerer, og de har juridiske eksperter i ryggen (Foto: Anders Brohus)
 

Carlos Ortega har uden tilladelse været træner for KIF Kolding København tre gange, og det har fået konsekvenser (Foto: All OVer Press)
Carlos Ortega har uden tilladelse været træner for KIF Kolding København tre gange, og det har fået konsekvenser (Foto: All OVer Press)

KIF Kolding Københavns brug af ulovlig træner har medført store konsekvenser få timer før sidste spillerunde (Foto: Philip Davali) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 17:28 Håndbold-skandalen: Hele Danmark er enige med os

KIF Kolding København bliver straffet, og det vender op og ned på det hele før aftenens afsluttende runde i håndboldligaen (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold - 23. mar. 2016 - kl. 16:21 Kæmpe skandale: Storhold straffes før sidste runde

Skanderborg er også ramt af de mange pointskift. De vil samle bestyrelsen i torsdag og beslutte, om de også skal anke.

Tidligere på aftenen havde Ekstra Bladet fat i Skive fH, der med pointskiftet har fået en ekstra chance for at overleve.

- Vi har lige kort vendt situationen, og vi glæder os over, at vi har nogle regler, som alle skal efterleve. Alt andet ville være noget være rod. Rent principielt bør der være regler, som alle skal overholde, siger Skive-formand Mogens Garder til Ekstra Bladet.

- Det virkede usandsynligt, at fejlen ville blive rettet på grund af de store konsekvenser, som det ville få. På den anden side kan man ikke bare tilsidesætte reglerne. Tænkte man logisk, så burde det falde ud til vores fordel, som det er sket, siger Garder.

- Træneren er en del af det, der foregår på banen, og det tror jeg, at det meste af håndbold-Danmark er enig med os i, siger Garder.

Enige er de altså ikke i Kolding, hvor man har fire uger til appellere, og hvor man altså er sikre på, at man kan vinde sagen.

Problemet er blot, at der efter aftenens runder inddeles grupper til slutspillet, ligesom der skal spilles nedrykningskampe for bundholdene, og kommer der pludselig en kontra-dom til fordel for KIF Kolding København, så er forvirringen total og så umulig at rette op på, at man kan overveje helt at annullere sæsonen.

Lasse Boesen fortæller, at KIF Kolding Københavns juridiske afdeling, tror på, at dagens dom kan omstødes (Foto: Lars Poulsen)
Lasse Boesen fortæller, at KIF Kolding Københavns juridiske afdeling, tror på, at dagens dom kan omstødes (Foto: Lars Poulsen)
 

KIF Kolding København tror på, at de kan få omstødt dommen (Foto: Philip Davali)
KIF Kolding København tror på, at de kan få omstødt dommen (Foto: Philip Davali)

Opdatering 20.49
Nu har også Nordsjælland Håndbold udsendt pressemeddelelse.

- Nordsjælland Håndbold vil nu i samråd med klubbens juridiske rådgivere nærlæse kendelsen fra Appelinstansen samt undersøge mulighederne for at appellere afgørelsen, herunder undersøge, hvorvidt det kan gøres juridisk gældende, at timingen for udsendelse af Appelinstansens afgørelse griber afgørende og usportsligt ind i afviklingen af sidste spillerunde, lyder det.

1 af 2 Lasse Boesen forklarer, at KIF Kolding København appellerer, og de har juridiske eksperter i ryggen (Foto: Anders Brohus)
2 af 2 Lasse Boesen fortæller, at KIF Kolding Københavns juridiske afdeling, tror på, at dagens dom kan omstødes (Foto: Lars Poulsen)
17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere