Nykøbing slipper med bøde i pap-sagen

Falstringerne dømmes til at betale 25.000 kroner i bøde for et lille stykke pap, der blev smidt på banen mod København Håndbold

Nykøbing Falster er klar til DM-kvartfinalen efter blandt andet at have hentet uafgjort mod København Håndbold. (Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen)
Nykøbing Falster er klar til DM-kvartfinalen efter blandt andet at have hentet uafgjort mod København Håndbold. (Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen)

25.000 kroner koster det håndboldklubben Nykøbing Håndbold, at en tilskuer smed et stykke pap på banen i afslutningen af ligakampen mod København Håndbold 24. marts.

Tirsdag meddelte falstringerne, at man af disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund er idømt bøden, selvom københavnerne havde anmodet om, at NFH blev taberdømt, at kampen skulle spilles om - eller bare at de sidste 12 sekunder af kampen skulle spilles om.

- Ved fastsættelse af sanktionen har disciplinærinstansen betragtet det som en skærpede omstændighed, at episoden ifølge indberetningen fandt sted 5 sekunder før tid, hvor stillingen var 28-28, og hvor udeholdet var i angreb, lyder det i begrundelsen.

Da pappet blev smidt på banen, var københavnerne i angreb. Men på grund af spilstoppet, fik de angrebet ødelagt, og de nåede ikke at etablere et nyt, hvorfor kampen endte uden vinder.

Siden kvalificerede Nykøbing sig til slutspillet - på bekostning af netop København.

Rigtig ærgerlige
I København Håndbold har man, da Ekstra Bladet ringer for at få en reaktion, endnu ikke fået sat sig ind i afgørelsen fra DHF. Men kommerciel direktør Janni Møller Thomsen siger, at man som udgangspunkt havde håbet på mere end blot en lille bøde.

- Vi er ærgerlige. Vi er rigtig ærgerlige. I første omgang skal vi hjem og kigge afgørelsen igennem med vores juridiske vejleder og se, om der er mulighed for at anke. For det er slet ikke tilstrækkeligt, når man tænker på, at afgørelsen gerne skulle have en afskrækkende effekt, siger hun.

- Vi håber virkelig ikke, at det her kommer til at danne præcedens for fremtiden, siger hun og tilføjer, at man fra københavnsk side ikke håber, det slutter her.

- Vi skal se på, om vilkårene for dommerne er gode nok i dansk håndbold. Der har gudskelov ikke været sådan en situation før, men vi må forsøge at få en gevinst ud af en tabersag. Vi skal have dommerne med - og Divisionsforeningen. For det kan forekomme i alle rækker, i alle ligaer. Vi skal have alle gode mennesker i spil, siger hun som en direkte opfordring til aktørerne og interessenterne i dansk håndbold.

Afgørelsen kan appelleres inden for 14 dage til Håndboldens Appelinstans.

8 kommentarer
Vis kommentarer