Nyt grimt uheld rammer OL-truppen

Problemerne fortsætter: Kasper Søndergaard skadet, Hans Lindberg nåede aldrig hjem til testkampen, Henrik Møllgaard måtte melde sig syg – og A-landsholdet havde problemer med at slå reserverne

Kasper Søndergaard blev skadet tirsdag. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Kasper Søndergaard blev skadet tirsdag. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

KJELLERUP (Ekstra Bladet): De har spillet landskamp sammen. Nu har de også prøvet at spille landskamp MOD hinanden. Brødrene Landin fik en særpræget oplevelse tirsdag aften i Arena Midt i Kjellerup, hvor den lokale håndboldklub sprang til og arrangerede testkampen mellem Danmark A og udviklingslandsholdet.

Det betød, at Niklas Landin pludselig stod over for hinanden. National-målmanden mod rekrut-truppens venstre fløj. Og for at det ikke skal være løgn, løb lillebror fra Kolding indledningsvis faktisk med håneretten i forhold til storebror fra mægtige Kiel.

Magnus Landin gik iskoldt fra fløjen og udlignede til 1-1 og senere til 5-5 i en rap kontra, og så kan Niklas naturligvis hævde, han pillede lillebror midt mellem de to scoringer i første halvleg – men den vinkel var sgu også tæt på umulig at score fra.

Gudmundur Gudmundsson ønskede at teste sit hold mod et 5:1-forsvar som det, kroaterne praktiserer – og dem møder Danmark i den første OL-kval kamp fredag i Boxen i Herning.

Det var de unge kometer tilsyneladende ret dygtige til at dække, selv om de først blev samlet et par timer før kampen. Rekrutterne førte flere gange og var med til 11-11, inden Mikkel Hansen og Co. trak fra og gik til pause i front 14-11 efter en halvleg, hvor det var offensiven, der virkede nølende og knirkede mest.

Forkølet Møllgaard
For at det ikke skal være løgn, så stopper landstrænerens uheld ikke med Flensburgs låsning af spillerne, den forkortede træningslejr og kampflytningen i Tyskland. Hans Lindberg skulle have spillet – knæskaden er ikke så slem – men nåede ikke hjem fra Hamburg på sin fridag, hvor højrefløjen skulle ordne forskellige praktiske ting i forbindelsen med klubskiftet og flytningen til Berlin.

Og Henrik Møllgaard, som Gudmundur Gudmundsson uden tøven udpeger som nøgle-figur i forsvaret, kunne ikke spille kampen på grund af forkølelse – og den store Paris-spiller deltog også kun sporadisk i træningen om formiddagen.

Værst er måske, at Kasper Søndergaard landede uheldigt på sin venstre fod og vred rundt i anklen. Efter en pauver indsats mod Tyskland forleden satte han ellers trumf på og hakkede sine første tre forsøg sikkert i kassen. Men i kamp om en løs bold kom han igen til skade og måtte ud til afisning på bænken.

A-landsholdet førte med fem i anden halvleg – men de uimponerede knægte havde åbenbart ikke forstået deres roller som slagtekaniner! De nåede op på 28-28 og havde bolden bagud 29-28, da Henrik Toft måtte sætte en herre-tackling på storskydende Lasse Andersson for at undgå ’ydmygelsen’.

A-landsholdet er fortsat det bedste landshold – i Danmark…

1 kommentar
Vis kommentarer