Annonce:
Annonce:

Odense Håndbold spiller sig til matchbold om DM-titlen

Odense står med de bedste muligheder for at vinde DM-titlen, efter at holdet slog Viborg i første finalekamp

Mie Højlund og de øvrige spillere fra Odense Håndbold sled sig lørdag til sejr i den første DM-finale mod Viborg HK. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Mie Højlund og de øvrige spillere fra Odense Håndbold sled sig lørdag til sejr i den første DM-finale mod Viborg HK. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Håndbold

DM-trofæet i kvindernes håndboldliga er allerede halvvejs i Odense.

Odense Håndbold tog i hvert fald et stort skridt mod den første mesterskabstitel i klubbens historie, da holdet lørdag slog Viborg HK med 28-20 i den første finalekamp.

Der spilles bedst af tre i finaleserien, og returkampen i Viborg spilles næste lørdag. Her kan Odense nøjes med uafgjort.

Mens Odense kæmper om klubbens første trofæ, jagter Viborg sin 15. DM-titel. Vi skal dog tilbage til 2014, da klubben senest var i finalen.

Odense kom bedst fra start, men Viborg kom hurtigt på omgangshøjde, og så fulgtes de to hold ad.

Mod slutningen af halvlegen fandt Odense igen storspillet frem, og med tre minutter tilbage af halvlegen gjorde Mia Rej det 15-10.

Det skulle vise sig at blive Rejs sidste mål i kampen. Halvlegen sluttede nemlig på dramatisk vis, da playmakeren fik direkte rødt kort.

Annonce:

Hun ramte på et straffekast Viborg-keeper Anna Kristensen i ansigtet, og dommeren vurderede efter at have set episoden igennem på video, at det var farvel og tak til Rej.

Kort efter kunne Odense gå til pause foran 15-11.

Viborg kom flyvende ud fra omklædningsrummet. Med fire scoringer i træk på fem minutter bragte jyderne hurtigt balance på måltavlen.

Det tvang Odense-træner Ulrik Kirkely til timeout, og det hjalp. Fynboerne fandt igen en god rytme - især hjulpet på vej med store redninger fra landsholdskeeperen Althea Reinhardt i målet, der stod med en redningsprocent på 52 i kampen.

Odenses Rikke Iversen blev topscorer for fynboerne med otte mål, mens Kristina Jørgensen hamrede ni kasser ind for Viborg.

Foruden DM-titlen er Odense også stadig med i kampen om at vinde pokalturneringen i denne sæson.

Holdet møder Herning-Ikast 5. juni i semifinalen.

Der udspillede sig et sandt drama, da det første opgør i kampen om bronzemedaljerne blev spillet lørdag aften mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast.

Annonce:

I en kamp, der bølgede frem og tilbage, kom først esbjergenserne stort foran, så kom Herning-Ikast solidt i front, inden det hele endte helt lige med 29 mål til begge hold.

Dermed kan Herning-Ikast med en sejr på hjemmebane i returkampen snuppe bronzen.

Returkampen bliver spillet på tirsdag klokken 20.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: