Odense i DM-finalen efter storsejr

Efter en sejr på 29-23 i den tredje semifinale mod Herning-Ikast er Odenses håndboldkvinder finaleklar

Kamilla Larsen og Odense Håndbold skal forsøge at genvinde DM-guldet mod Team Esbjerg. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Kamilla Larsen og Odense Håndbold skal forsøge at genvinde DM-guldet mod Team Esbjerg. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Efter en sejr til hvert hold i de første to semifinaler skulle det lørdag afgøres, hvem af Odense Håndbold og Herning-Ikast der skulle vinde retten til at spille om DM-guldet i kvindernes liga.

Her trak fynboerne på overlegen vis det længste strå ved på hjemmebane at vinde 29-23.

Dermed skal de forsvarende mestre møde Team Esbjerg i finalen, der ligesom semifinalerne afvikles over minimum to og maksimalt tre kampe. Den første finale spilles tirsdag. Herning-Ikast skal kæmpe om bronzemedaljer mod Viborg HK.

Herning-Ikast startede kampen med et lille overtag, indtil Odense cirka halvvejs i første halvleg for alvor kom op i gear og med en stime på seks mål i træk gik fra 6-8 til 12-8.

Gæsterne kunne slet ikke få tingene til at fungere, og med en pauseføring på 16-9 til Odense havde Herning-Ikast en del at tænke over i omklædningsrummet. I de sidste cirka 20 minutter af første halvleg scorede midtjyderne kun et enkelt mål.

Intet modsvar
I anden halvleg opstod der aldrig spænding. Herning-Ikast-træner Kasper Christensen måtte tidligt trykke på timeout-knappen, efter at Odense havde bragt sig foran 21-12.

Med et lille kvarter tilbage bragte Maren Aardahl for første gang Odenses føring op på ti mål, og så kunne nordmanden og hendes holdkammerater godt begynde at glæde sig til at skulle spille i DM-finalen.

Herning-Ikast havde ganske enkelt ikke noget modsvar. Hverken i forsvaret eller angrebet, hvor midtjyderne kæmpede gevaldigt med at få bolden forbi Odense-målmand Althea Reinhardt.

Først til sidst fik Herning-Ikast pyntet på resultatet, så det papiret endte med ikke at ligne den afklapsning, det faktisk var.

Odenses Dione Housheer blev med otte mål kampens topscorer. Hollænderen lavede halvdelen af dem på straffekast.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Xavi bekræfter: Forhandler om Lewandowski

Dahm fik endnu en VM-puck: Rent mål er noget særligt

Genindfører skrottet regel

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind