Officielt: Fransk verdensstjerne tjekker ind ved VM

Det franske landshold får tilgang af stjernespilleren Nikola Karabatic ved VM i håndbold

Nikola Karabatic i kamp mod Danmark under sidste års EM-slutrunde. Foto: Lars Poulsen
Nikola Karabatic i kamp mod Danmark under sidste års EM-slutrunde. Foto: Lars Poulsen

Håndbold-VM får nu tilgang af en vaskeægte verdensstjerne - og bliver en anden fattigere.

Frankrigs Håndboldforbund (FFH) meddeler således på sin hjemmeside, at Nikola Karabatic er blevet skrevet ind i den franske VM-trup.

Til gengæld er det en alvorlig streg i regningen for landstræner Didier Dinart, at Karabatic kommer ind på bekostning af den stærke stregspiller og landsholdsanfører Cedric Sorhaindo.

Sorhaindo kom til skade med den ene læg i Frankrigs møde med Tyskland tirsdag aften. Undersøgelser har vist, at han må holde mindst tre ugers pause, og dermed er turneringen slut for den 34-årige Barcelona-spiller.

Karabatic, som tre gange er blevet kåret til verdens bedste håndboldspiller, har set den første del af VM fra sidelinjen, mens han har kæmpet sig tilbage efter en operation i den ene tå.

- Han er klar til at spille, og alle kender Nikolas kvalitet og evne til at hjælpe holdet, siger Didier Dinart.

Frankrig spillede tirsdag uafgjort 25-25 med Tyskland i en dramatisk kamp i Berlin, hvor franskmændene udlignede i sidste sekund.

Målet betød, at Frankrig fastholdt førstepladsen i gruppe A med syv point for fire kampe. Tyskland har et point færre.

Karabatic kan komme i aktion første gang torsdag, hvor franskmændene møder Rusland i sidste gruppekamp.

Nikolaj Jacobsen tænker, at Henrik Toft er godt på vej, mens Anders Eggert foreløbig ikke ser ud til at afløse Casper U. Mortensen. foreløbig. Foto: Jens Dresling Håndbold Udskiftning på vej: Her er Nikolajs plan

Niklas Landin og lillebror Magnus i baggrunden spillede en stor landskamp mod Østrig. Foto: Jens Dresling Håndbold Storspillende Landin: Jeg vil hidse folk op

Joachim Boldsen er ekspert for norsk TV3 ved VM, og han mener, at Norge mangler en forsvarschef, der også kan gå over stregen, men den største norske stjerne er uenig. Foto: Lars Poulsen Håndbold Norsk stjerne uenig med Boldsen: Hører fortiden til

3 kommentarer
Vis kommentarer