Officielt: Her er Wilbeks unge afløser

DHF har onsdag offentligjort sin nye sportschef, efter Ulrik Wilbeks afgang ovenpå et tumultarisk forløb. Det er den bare 37-årige Morten Henriksen

Morten Henriksen er tidligere U21-landstræner for Danmark. Foto: All Over
Morten Henriksen er tidligere U21-landstræner for Danmark. Foto: All Over

Det meste af håndbold-Danmark har ventet længe på Ulrik Wilbeks afløser som sportschef for Dansk Håndbold Forbund og dermed landsholdene.

Men nu er han der. Og det er lidt af en overraskelse, DHF havde oppe i ærmet. Det bliver nemlig den bare 37-årige Morten Henriksen, som er cheftræner i SønderjyskE og U21-landstræner, der overtager tøjlerne fra Wilbek.

Det kan generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, afsløre. Og valget af Henriksen er ifølge generalsekretæren meget simpelt.

- Morten Henriksen er kendetegnet ved et stort ledertalent og et enormt drive, og i kraft af hans unge alder ser vi også, at han kan gøre en forskel på den lange bane, siger Morten Stig Christensen til DHF's hjemmeside og uddyber:

- Ud over de kvaliteter har vi lagt vægt på Morten Henriksens ledererfaringer fra SønderjyskE, hvor han sideløbende med trænerjobbet har varetaget flere sportschefopgaver de seneste fem år. Ydermere har han et indgående kendskab til vores talentsystem efter tre et halvt år som ungdomslandstræner, hvor han har budt godt ind, og til det politiske system, hvor han som medlem af Eliteudvalget først i JHF og siden i DHF har arbejdet med elitebudgetter og de overordnede strukturer, siger Morten Stig Christensen.

Foto: All Over
Foto: All Over
 

Henriksen er naturligvis glad og stolt over unævnelsen.

- Jeg er rigtig glad, og jeg glæder mig meget til opgaven. Håndbolden har altid været min store passion, og passionen rækker langt ud over det spillemæssige – både ledelse, udvikling og alt det administrative, der ligger uden for banen, siger han til DHF.

Henriksen overtager, efter Wilbek sagde op umiddelbart efter sommerens OL.

Her var der ballade i forbundet, fordi Wilbek angiveligt ønskede at få fyret Gudmundur Gudmundsson efter at have rådført sig med flere spillere under legene i Brasilien.

1 af 2 Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 2 Morten Henriksen er tidligere U21-landstræner for Danmark. Foto: All Over
20 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere