OL-drømmen lever: Danmark vandt EM-gyser

De rød-hvide lever endnu i håbet om en kamp om femtepladsen og en lettere vej til Tokyo efter sejr over Montenegro

De danske spillere fik en vigtig sejr over Montenegro og kan nu stadig nå mellemrundens tredjeplads, der åbner for en lettere OL-kvalifikation. Foto: Lars Poulsen
De danske spillere fik en vigtig sejr over Montenegro og kan nu stadig nå mellemrundens tredjeplads, der åbner for en lettere OL-kvalifikation. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Tænk, så skulle vi også opleve en EM-gyser med Danmark involveret, og pludselig lever landsholdet efter en ellers elendig slutrunde alligevel i håbet om at kunne komme til at spille om femtepladsen – og måske en nemmere vej til OL i Tokyo i 2020.

Danmark slog Montenegro 24-23 i en hæsblæsende gyser efter 15-11 ved pausen, og de rød-hvide kan nu nappe tredjepladsen i puljen, hvis Sverige sætter point til mod Rusland i kampen, der starter kl. 18 – og Serbien ikke vinder over Frankrig i kampen, der starter kl. 21.

Uanset hvad: Danmark slutter i det mindste mellemrunden af med en sejr og en lidt sjovere tur hjem. Måske endog over Paris og finalestævnet på fredag.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Nu gik det lige så skidt! Og pludselig efter tre elendige kampe og tilhørende monstrøse nederlag – værst i 21-32 udgaven mod Rusland – vågnede det danske landshold til dåd. I absolut allersidste øjeblik kan man vist roligt sige.

Det er dog utroligt, hvad ni målmands-redninger på en halvleg kan gøre ved et hold, og Sandra Toft fandt endelig sit normale niveau – det hun også viste mod Polen i kamp to. Når Stine Jørgensen så samtidig ser ud til at have fået banket rusten af og med stort overblik og akkuratesse servicerer eksempelvis stregspillerne, ser alting pludselig meget bedre ud.

Anne Mette Hansen slap heldigt for et rødt kort lige inden pausen, da hun overtændt buldrede ind i Durdina Jaukovic, der fik et reelt kajeslag og kortvarigt gik i brædderne.

Artiklen fortsætter under billedet....

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Montenegros svenske træner Per Johansson tegnede tydelige firkanter i luften ved dommerbordet i en alt andet en stille opfordring til at lade dommerne gense forbrydelsen på video – men danskeren slap med to minutter. Sin anden udvisning i første halvleg.

Den blev så hævnet umiddelbart efter pausen, da Jaukovic i et skud på randen af nøl ’tabte’ venstre hånd tungt i ansigtet på danskeren. Sandra Toft gik kort efter i kanvassen for anden gang efter et skud i ansigtet, da stregspilleren Majda Mehmedovic fra klos hold ramte målvogteren lige i smasken, så tårerne flød i stride strømme.

Artiklen fortsætter under billedet....

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Danmark gik i front 4-0! Nærmest uhørte cifre for en dansk start i dette EM, der har været præget af en evig jagt for at indhente elendige begyndelser. Holdet gik i front 7-3, blev næsten hentet ved 10-9, gik på 14-9 og 15-11 ved pausen. Men ét sølle mål på de første ti minutter efter pausen ændrede slagets gang.

Og alt det, man kunne rose holdet for inden pausen, vendte for en stund tilbage i vant gænge i anden halvlegs start. Tekniske fejl på stribe og en sikker føring forvandlet til bæven og montenegrinske scoringer.

Montenegrinerne hapsede danskerne i haserne ved 16-15, udlignede efter tre kvarter til 17-17 og 18-18, men danskerne viste moral mod de stedse mere slidte Balkan-artister og slog igen et hul på tre scoringer ved 21-18.

Durdina Jaukovic hamrede dog Montenegro tilbage i kampen med et flæk til 23-23 tre minutter før tid, og alt var fuldstændig åbent. Mette Tranborgs afrettede skud snød keeperen og gik heldigt ind til 24-23.

Held hører også til i håndbold.

Klavs Bruun Jørgensen gemmer ansigtet i hænderne til slut. Foto: Lars Poulsen Håndbold - 12. dec. 2018 - kl. 13:30 Er det her det, forbundet betaler 1,6 mio. kr. for om året?

Klavs Bruun Jørgensen har lagt vreden på hylden, og landsholdet er blevet en flinkeskole. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen - 12. dec. 2018 - kl. 15:19 Landsholdet er blevet en flinkeskole: Klavs Bruun har mistet biddet

Se også: Klavs Bruun med kontant melding: - Ville være fuldstændig fremragende

44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere