OL-trup udtaget: Holder plads åben til utroligt comeback

Landstræner Gudmundur Gudmundsson har udtaget 20 mand til OL-truppen. Islændingen holder samtidig en plads åben til noget af en comeback-mulighed for René Toft Hansen

20 mand er udtaget, men kun 14 skal med, når Gudmundur Gudmundson afleverer sit kort med den trup, der skal kæmpe for Danmark under OL i Rio til august.

Og så er der det helt interessante. Den åbne plads, som kan tilfalde forsvarskrumtappen og stregmonstret René Toft Hansen. Hvis denne stik mod alle odds skulle levere comeback af chokerende dimensioner.

For det var store drømme, der blev knust, da René Toft i slutningen af december faldt sammen i smerter efter en forsvarsduel.

Det var 3. juledag i en Bundesliga-kamp. Knæet blev total mast og dommen var hård. Et overrevet korsbånd samt flere ledbånd, der havde fået en hård medfart. Og lang tid på sidelinjen. Væk var EM i Polen og i særdeleshed også drømmen om OL. Et OL sammen med brormand Henrik, der sidenhen har overtaget styringen i det danske forsvar sammen med Henrik Møllgaard.

Dog uden at det på noget tidspunkt har nået René Toft'ske dimensioner.

René og Henrik Toft. Et brødrepar, der meget gerne vil spille OL sammen (Foto: Polfoto)
René og Henrik Toft. Et brødrepar, der meget gerne vil spille OL sammen (Foto: Polfoto)

Men muligheden er altså alligevel opstået. For René Toft har brugt al tilgængelig tid i arbejdet på at nå OL. Tidligere på måneden sagde han til Ekstra Bladet om comeback-muligheden:

- Jeg har et lille håb om det. Det er derfor, jeg går til træning hver dag. Der er en minimal chance for, at OL måske alligevel kan være realistisk, og det er det, der gør, at jeg holder håbet oppe, når jeg dag ud og ind står og træner de samme øvelser i fire-fem timer. Det er ikke altid lige sjovt, indrømmede den store stregspiller dengang.

Læs herunder, hvordan René Toft har gjort ALT for at gøre comeback til OL
Vil ikke afskrive René Toft til OL

Fredag udtog landstræner Gudmundur Gudmundsson 20 spillere og efterlod en plads åben til Kiel-spilleren.

- Jeg er i dialog med både René Toft og hans klub, og sidst på denne måned skulle vi efter planen få en afklaring på, om han kan deltage. Hvis han får grønt lys af sin læge og klubben, vil vi gerne have ham med på samlingen, siger islændingen i en pressemeddelelse i forbindelse med trup-udtagelsen.

René Toft vil i så fald være en mand uden megen kamptræning, men det bekymrede ikke landstræneren, da Ekstra Bladet spurgte ham for ti dage siden:

- Joh. Men hvis man kan sige, han står til rådighed, så er jeg ikke bekymret for, at han ikke får kampform. Vi har jo hele juli til at arbejde med det. Hvis han kan træne 100 procent fra start, så bekymrer det mig ikke. Jeg siger bare en gang til: Det er for tidligt at snakke for meget om det. Der er lang vej, sagde Gudmundur Gudmundsson, der altså nu holder en plads åben.

I forhold til den trup, der kvalificerede Danmark til VM efter to sejre over Østrig, er Frederik Clausen gledet ud og er erstattet af TSV Hannover-Burgdorf-spilleren Morten Olsen.

Det danske landshold samles den 6. juli til de indledende forberedelser. Den 16. juli møder man Brasilien i Kolding, inden man rejser til Frankrig og deltager i en træningsturnering fra 22-24. juli. Her er modstanderne Tyskland, Frankrig og Egypten.

Første kamp ved OL er mod Argentina den 7. august.

Grotesk scenarie: Norge missede VM - kan alligevel få billet

Forrygende Landin: Danmark klar til VM

TV-kæreste, undertøjsmodel og håndbold-pige: Her er spillernes bedre halvdele