OL: Veteran laver håndbold-lektier

Kasper Søndergaard har været væk fra landsholdet i 14 måneder – nu må han for første gang i sit håndboldliv terpe systemer, inden han møder til træning

Kasper Søndergaard får dessiner af landstræner Gudmundur Gudmundsson - hjemme på værelset sidder han også og terper spil-systemer. (Foto: Ernst van Norde)
Kasper Søndergaard får dessiner af landstræner Gudmundur Gudmundsson - hjemme på værelset sidder han også og terper spil-systemer. (Foto: Ernst van Norde)

HERNING (Ekstra Bladet): - Det gik godt. Faktisk bedre end forventet.

Kasper Søndergaard smiler glad efter onsdagens træning. Den tilbagevendte håndbold-søn har netop gennemført det meste af en træning i Nordvesthallen ved Tjørring. Det burde være en indlysende selvfølge to dage før en afgørende OL-kval kamp mod Kroatien, men når man tre gange på 14 dage har forstuvet den samme venstre ankel – senest tirsdag aften – er intet længere sikkert.

- Det gør også ondt, men det er allerede i løbet af i dag blevet lidt bedre, synes jeg. Jeg VILLE træne i dag. Jeg har brug for hvert et minut, for det er jo nogle nye spilsystemer – det er sgu lidt som at komme på et nyt hold, det må jeg sige.

Kasper Søndergaard fik ikke meget spilletid under VM i Qatar i januar 2015. Allerede inden den slutrunde havde han overvejet at holde pause, men han blev overtalt til at tage en tørn mere – og spilletiden retfærdiggjorde vist ikke helt den udflugt.

Nu er han tilbage igen. Forhåbentlig… Men det er ikke kun bentøjet, der knirker på den 34-årige Skjern-spiller. 14 måneders pause fra landsholdet betyder faktisk også, at han har givet sig selv lektier for.

- Der er kommet nogle nye ting ind i vores spil, og jeg sidder og bruger lang tid på at forberede mig. Jeg har skrevet nogle stikord ned på alle vores systemer, afslører landsholds-eleven.

Kasper Søndergaard blev skadet tirsdag. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Nyt grimt uheld rammer OL-truppen

- Det kan godt være, at mange af systemerne stadig væk er nogen lunde de samme tilsat nogle nye detaljer, men jeg har været væk i lang tid, at de også er røget lidt ud af min bevidsthed, fordi jeg har koncentreret mig om nogle andre ting i Skjern. Nu er jeg så på et hold, hvor vi skal have mig integreret ordentligt, og det kræver hjemmearbejde.

- Hvordan er spillet anderledes?

- Det handler om løbebaner i de forskellige systemer, for hvis jeg ikke ved, hvor stregen eller fløjen er i en overgang – eller om jeg skal angribe ind over midten eller bredt, så bliver det noget rod. Vi skal vide, hvor hver især løber hen, og derfor er det utroligt vigtigt, jeg passer mit forarbejde, siger Kasper Søndergaard.

- Så du sidder og tegner diagrammer?

- Nej, dog ikke. Men jeg skriver ned, hvad jeg eksempelvis skal gøre ved ’rundgang kort’, og så læser jeg op på det inden en træning.

- Kan en ældre herre så huske det?

- Det er fand’me et godt spørgsmål, haha. Helt seriøst: Jeg har aldrig skrevet noget op før, og det kan jo godt være, jeg er kommet op i årene…

Møllgaard til onsdagens træning. Til højre ses målmandstræner Tomas Svensson. (Foto: Ernst van Norde) Håndbold OL-general: Brød sammen i søndags

- Det handler nok mest om, at jeg aldrig har haft så kort tid til at blive klar til en vigtig kamp. Med Ulrik havde vi jo i årevis de samme ting, så de sad bare automatisk – her kommer der nogle nye ting engang imellem, og det er skidegodt. Og der kommer variationer. Så det hele er faktisk ret nyt.

- Hvor mange angrebsåbninger har I?

- Rigtigt mange. Jeg tror 30-40 stykker.

- Man mange er vel variationer over samme tema?

- Grundåbninger har vi nok 10-12 stykker af. Men løbebanerne er anderledes end Skjern, siger Kasper Søndergaard.

Han famlede rundt i Køln i lørdags og blev hurtigt revet ud. Anderledes fornuftigt så det ud, da han kom på banen i anden halvleg i testkampen tirsdag aften og straks klappede sine tre første skud ind.

- Det var rigtigt dejligt. Det skyldes, at jeg føler mig mere tryg, fordi jeg er bedre inde i spillet. Nu har vi én træning tilbage, hvor den kraftedme bare skal have alt, hvad den overhovedet kan trække. Og så SKAL jeg være klar til weekenden, siger Kasper Søndergaard.

Spørgsmålet er så, hvad anklen holder til, når det pludselig er Kroatien, der er modstanderen fredag.

Kasper Søndergaard forstuvede den fælt i sidste ligakamp mod Nordsjælland, vred igen om på den under landsholdets træning i Tyskland – og så igen tirsdag.

- Det gør ondt, og jeg skal tapes op – det er klart. En måneds pause ville være godt, men det har jeg ligesom ikke tid til. Hverken her eller med klubben, hvor vi går direkte på slutspil efter OL-kvalifikationen. Det er ret interessant.

Mads Mensah, Gudmundur Gudmundsson og Mikkel Hansen i højt humør, mens det stadig var sjovt at være danskere i Polen i januar. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Landstræner jubler: Betyder meget at få de to tilbage

0 kommentarer
Vis kommentarer