Over dødsangst: - Forsvinder nok aldrig helt

Lars Christiansen er kommet sig over sin dødsangst, men det ligger stadig og ulmer

Lars Christiansen er i dag sportschef i Flensburg. Foto: Frank Molter/Ritzau Scanpix
Lars Christiansen er i dag sportschef i Flensburg. Foto: Frank Molter/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Han har rekorden for flest landskampe for Danmark med 338 optrædener i rødt og hvidt, men uden for banen har den tidligere håndboldspiller Lars Christiansen flere gange fortalt, hvordan dødsangst tilbage i 2011 ramte ham hårdt.

Den tidligere DHF-formand Jan Boye og den 23-årige Ribe-spiller Lars Olsen døde pludselig inden for kort tid, og Christiansen var så bange for, at han skulle blive den næste, at han endte med at stoppe karrieren i 2012.

I den seneste udgave af Sportsugen med Elgaard på Radio4 fortæller Christiansen, hvordan han er kommet ud på den anden side og kun oplever det indimellem.

- I dag lever jeg et liv, hvor jeg tænker positivt, og det er en del af mig, men det fylder ikke i hverdagen. Det forsvinder nok aldrig. Det vil altid være en lille smule i mig, siger Christiansen i podcasten.

Det er kun få uger siden, at den portugisiske VM-målmand Alfredo Quintana faldt om med hjertestop og døde, og det ribbede lidt op i det.

- Ja, for så tænker jeg over det kort. Det påvirker mig, men det er ikke så slemt som dengang, hvor jeg lod det gå ud over mig. Jeg lærer at få afstand til det. Det ligger og ulmer og popper op, men det er der ikke i hverdagen.

Lars Christiansen som vi husker ham på landsholdet - her med en ung Niklas Landin og Mikkel Hansen ved EM-finalen 2012. Foto: Lars Krabbe/Polfoto
Lars Christiansen som vi husker ham på landsholdet - her med en ung Niklas Landin og Mikkel Hansen ved EM-finalen 2012. Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Lars Christiansen: Jeg havde dødsangst

Håndbold-stjerne: Jeg er ikke rask endnu

Dødsangsten viste sig ved, at han ikke kunne få vejret, ikke tænkte rationelt, men fik tankedepressioner og var mere bange for at leve end at død, og det hele gik også ud over fysikken.

- Jeg troede ikke, jeg ville komme op igen. Med ét så jeg livet smuldre. Jeg sov stort ikke i tre uger. I sengen lå jeg og spændte som en flitsbue og troede ikke, jeg ville vågne, hvis jeg faldt hen. Det var skrækkeligt, sagde Christiansen til Ekstra Bladet i 2012.

- Jeg stod på kanten af livet og tvivlede på, om jeg overhovedet skulle være her. Jeg var presset helt i bund. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle blive ramt af en så stor angst. Jeg troede, det hele kørte på en snor. Mange har et billede af mig som en, for hvem alt kører supergodt, lød det videre.

48-årige Lars Christiansen er i dag sportschef i Flensburg, som han scorede 3996 mål for i 626 kampe fra 1996 til 2010. Under VM agerede han også ekspert på TV2 omkring de afsluttende kampe.

VM-helt forklarer Barcelona-exit

Tjener kassen på Mikkel Hansen

- Størst siden Anja Andersen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby