Overkommelig dansk EM-lodtrækning

Der er godce chancer for dansk avancement ved EM i håndbold - det står klart efter lodtrækningen, hvor de rød-hvide havnede i pulje med Ungarn, Rusland og Montenegro

Niklas Landin kan komme på overarbejde mod bl. a. Ungarn, der synes i fremgang efter at have fået Talant Dujshebaev som ny landstræner (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin kan komme på overarbejde mod bl. a. Ungarn, der synes i fremgang efter at have fået Talant Dujshebaev som ny landstræner (Foto: Lars Poulsen)

Det kunne have været værre for det danske håndboldlandshold i den indledende gruppe i Gdansk, og det ligner en sikker plads i mellemrunden i Wroclaw.

Derefter kan det blive mere end svært at nå til EM-slutkampe i Krakow.

I hvert fald har Danmark statistikkerne med sig i gruppe D, hvor Ungarn, Rusland og Montenegro er modstanderne.

De tre seneste slutkampe mod henholdsvis Ungarn og Rusland er vundet, mens man skal helt tilbage til 2008 til EM for at finde den seneste slutrundekamp mod Montenegro, som blev slået ved EM i Norge på vej mod den store danske triumf.

I mellemrunden i Wroclaw skal Danmark som altid møde Spanien. Det er syvende slutrundekamp siden 2010, og stillingen er 5-2 i dansk favør.

(Foto: Lars Poulsen) Håndbold EM-lodtrækning i dag: Her er Danmarks drømmepulje

Andre mulige modstandere er Tyskland, der stjal et point ved VM i Qatar; Sverige, der ødelagde OL-drømmene i London samt Slovenien, som Danmark slog i kval-kampen til forårets OL-kvalifikation.

I den anden halvdel havnede værterne fra Polen i en dynamitpulje med Frankrigs forsvarende europamestre, Makedonien med storskytten Kiril Lazarov og Serbien med storskytten Momir Ilic, som krydser i mellemrunden med f. eks. Kroatien, Island og Norge.

EM spilles fra 17. til 31. januar.

2 kommentarer
Vis kommentarer