Pas på, Danmark: Her er Norges diskrete våben

Danmark skal op imod en norsk kontramaskine i puljefinalen ved VM i håndbold, og her skal danskerne specielt holde øje med en norsk hurtigløber. Han hedder Magnus Jøndal

30-årige Magnus Jøndal har været flyvende for Norge ved VM. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
30-årige Magnus Jøndal har været flyvende for Norge ved VM. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): 20 mål på 22 forsøg og en træfsikkerhed på 91 procent. Statistikken taler sig tydelige sprog. 30-årige Magnus Jøndal er svær at løbe om kap med, og nu skal det danske forsvar forsøge at tæmme den skarpe, norske venstre fløj.

Til dagligt spiller Jøndal i den tyske storklub Flensburg-Handewitt sammen med flere danske profiler heriblandt Lasse Svan og Rasmus Lauge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lasse Svan. Foto: Jens Dresling
Lasse Svan. Foto: Jens Dresling
 

Til Ekstra Bladet fortæller Lasse Svan, at Jøndal er ’en af de dygtigste forsvarsspillere på fløjen’ og træfsikker foran kassen.

- Han giver næsten ingen nemme afslutninger væk, så han er en meget dygtig fløjspiller, som nok ikke får den opmærksomhed, som han fortjener eller måske ikke helt udstråler, at han ønsker det, siger Lasse Svan.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rasmus Lauge. Foto: Jens Dresling
Rasmus Lauge. Foto: Jens Dresling
 

Jøndal er meget stabil
Rasmus Lauge er også klubkammerat med Jøndal i det nordtyske, og over for Ekstra Bladet nævner Lauge endnu en kvalitet hos den 30-årige fløjspiller.

- Han er afslutningssikker og meget stabil, siger Lauge.

Ifølge Lasse Svan er Magnus Jøndal normalt ikke den mest frembrusende på en håndboldbane. Han har dog mange mål i hænderne og god hurtighed.

- Han gør ikke meget væsen af sig, og han flyver lidt under radaren, men han har masser af kvaliteter, specielt på afslutningerne og i kontraen, siger Svan.

Danmark og Norge mødes torsdag kl. 20.15 i Boxen og skal afgøre, hvem der vinder puljen og snupper de fire point med over til mellemrunden.

Uafgjort vil sende begge hold til mellemrunden med tre point.

Danmark kan takke Niklas Landin for, at en dårlig start blev vendt til storsejr. Foto: Jens Dresling Håndbold Danmark storsejrer og er i gruppefinale trods frygtelig start

Bjarte Myrhol er en vigtig brik i det norske kontraspil. Foto: Jens Dresling. Håndbold Norge smadrede sig til mellemrunden og gruppefinale mod Danmark

En forhåbentligt fyldt Boxen i Herning skal bære det danske landshold frem til en ny sejr i aften. Foto: Jens Dresling Jan Jensen Inden dansk VM-kamp: 'Det er en lidt højrøvet indstilling'

0 kommentarer
Vis kommentarer