Pas på, Danmark: I aften venter kæmpekvinden!

Kathrine Heindahl møder for en gangs skyld en modstander, hvor danskeren er den lille – det ser hun og de to andre danske stregspillere frem til

Dragana Cvijic har vundet Champions League to gange og VM-sølv i 2013. Hun bliver en mundfuld for danskerne i aften. Foto: Lars Poulsen
Dragana Cvijic har vundet Champions League to gange og VM-sølv i 2013. Hun bliver en mundfuld for danskerne i aften. Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Dragana Cvijic påkalder sig altid stor opmærksomhed. Den serbiske stregspiller er i bogstaveligste forstand STOR – men cv’et tæller altså også klubber som Krim, Buducnost, Vardar Skopje og nu CSM Bucuresti.

Hun er dobbelt Champions League-vinder med Buducnost i 2012 og 2015, VM-sølvvinder med Serbien på hjemmebane i 2013, og hun tog pladsen som stregspiller på Champions Leagues All Star Team i sidste sæson

Den 28-årige kvinde fra Beograd er blevet målt til såvel 184 som 185 cm. Den officielle kampvægt varierer fra slutrunde til slutrunde fra alt mellem 88 og 95 kilo. Hun bliver en kæmpe mundfuld i aften for hendes danske kolleger og konkurrenter, der vejer fra 10 til 25 kilo mindre end Dragana Cvijic.

Stine Bodholt vejer omkring 25 kilo mindre end aftenens modstander. Men hun er nok lidt rappere på futterne... Foto: Lars Poulsen
Stine Bodholt vejer omkring 25 kilo mindre end aftenens modstander. Men hun er nok lidt rappere på futterne... Foto: Lars Poulsen

STINE BODHOLT

176 cm – lidt over 70 kilo

- Det er en god mundfuld, og den glæder jeg mig til. Det er første gang, jeg skal møde hende, så det bliver lidt sjovt. Hun er sådan en modstander, man kan glæde sig til at møde i flere år.

Er hun god eller bare stor?

- Hun er god og stor! Der er kun én vej: Jeg skal være hurtigere end hende, for jeg kan nok ikke tage den fysiske kamp. Jeg bliver nødt til at arbejde mere rundt om hende.

- Man skal bestemt ikke dømme hende på udseendet, hun har spillet håndbold i mange år, og hun er vant til at løbe rundt med den krop, hun har. Hun har spillet i de største klubber og er lige nu i Bukarest, der er helt på toppen.

Ægte verdensklasse?

- Hun er en af de bedste i verden. Hun er primært god til at være stor og screene, og i forsvaret fantastisk til at tackle. Vi skal løbe rundt om hende, hun må ikke få fat i os, for den fysiske kamp vinder hun. Hvis vi kan få hende til at bevæge sig, har vi gode chancer. Hun dækker hårdt.

- Jeg tror godt, man kan tirre hende og fremprovokere dumme ting. Men jeg synes faktisk, at deres anden streg, Sladana Pop-Lazic, har gjort det rigtig godt. Hun er bevægelig og har samtidig en god størrelse.

Kathrine Heindahl jubler undervejs i kampen mod Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/Ritzau Scanpix
Kathrine Heindahl jubler undervejs i kampen mod Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/Ritzau Scanpix

KATHRINE HEINDAHL

185 cm – lidt under 85 kilo

- Jeg har aldrig spillet mod hende, men det er klart, jeg har set hende i mange år. Hun har været i de største klubber, og man lægger jo især mærke til hende, fordi hun har den her Balkan-stil. Hun er en, man får øje på, for hun gør opmærksom på sig selv – især med sin attitude og hendes måde at ville spille håndbold på.

- Hun råber og skriger og forsøger at få det psykiske overtag. Hun er ikke bleg for at vise, at det skal gøre ondt sat løbe ind i hende, og det skal ikke være rart at komme i nærheden. Det viser hun både med sin volumen – men også med sin adfærd og sit udtryk.

Men det gør vel også ondt at have med Kathrine Heindahl at gøre?

- Haha, det gør rigtigt ondt! Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg har kigget meget mod Balkan i den måde, jeg spiller håndbold på. Det er inspirerende, hvordan de både kæmper for det fysiske og det psykiske overtag, og der er hun da én af dem, jeg har studeret i forhold til, hvordan jeg arbejder med MIT udtryk – fordi jeg har også har noget størrelse. Jeg håber, jeg kan byde hende op til dans på attitude og adfærd.

- Hun er noget større end mig, men jeg synes, jeg er mere trimmet. Det kan godt være, vi har det samme antal muskel-kilo, men jeg tror, hun har en anelse mere fedt at stå imod med.

Arbejder du stadig med at flytte rundt på din krop – eller er du der, hvor du vil være?

- Vægten kan svinge et par kilo, men jeg må ikke blive for let. Det handler om at finde en balance, hvor jeg spiller bedst håndbold og vinder fysiske dueller. Håndbold handler også om fart, og selv om vi vejer mindre end hende, skulle vi gerne kunne vinde over hende på speed.

- Personligt glæder jeg mig meget til at møde hende. Jeg møder ikke så tit nogen, der er større end mig selv, og nu rammer jeg én, der overgår mig. Det ser jeg frem til – og jeg håber, dommerne giver os lov til at have en kamp i kampen, uden det bliver for voldsomt.

Sarah Iversen med vinderattitude mod Polen. Foto: Lars Poulsen
Sarah Iversen med vinderattitude mod Polen. Foto: Lars Poulsen

SARAH IVERSEN

177 cm – 76 kilo

- Jeg glæder mig! Jeg er lidt træt af de der tynde udvisninger, når man slås lidt for meget. Jeg tænker, hun har lidt mere at stå imod med. Hun falder ikke så let, selv om hun jo også er rutineret og nok ved, hvornår hun skal gå i gulvet. Jeg tror, hun er ligesom mig og godt kan li’ den fysiske kamp. Jeg håber, vi får lov at spille lidt hårdt.

De to 28-årige stregspillere er mødtes næsten hver eneste sæson.

- Vi er samme årgang, så vi har spillet mod hinanden næsten hvert år med ungdomslandsholdene. Hun er sådan en, der, hvis man møder hende i elevatoren, altid siger god morgen. Det er ikke de dybe samtaler, men vi har faktisk mange billeder af os sammen. Da vi var yngre, var vi åbenbart veninder. Det kan jeg nu ikke huske, men vi må have haft det sjovt, siger Sarah Iversen og griner.

- Jeg synes, Dragana Cvijic er god. Et er, at hun er stor, men hun har også en god skudvariation. Hun laver mange mål og får mange straffekast, og så synes jeg også, hun er god i forsvaret. Vi skal have hende ud at løbe lidt, og får hun bolden, må vi stå to om hende, og slipper hun igennem, må vi slippe hende og bare løbe, når hun ligger i feltet, siger Sarah Iversen.

- Jeg kan bedst li’ de store stregspillere. Jeg tror og håber, hun er nemmere for os at håndtere, end Heidi Løke var i Norge for nylig. Man kan jo ikke undgå at se, hvor Cvijic stiller sig. Hun er ikke sådan en, der lige vifter forbi os – jeg tror, vi mærker det, når hun passerer.

Se også: Derfor græd dansk EM-profil

Se også: Før puljefinalen: Landstræner skifter nøglespiller

Se også: Hun er helt speciel: 'Hun har store klodser'

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere