Pas på i svinget: EM-spillere ramt af køresyge!

Hidtil ukendt problem ramte landsholdsspillere på vej til spillerhotellet – nu kæmper de for at spare lang, træls køretur

Morten Olsen ankommer til hotellet i Sveti Martin mandag aften efter en strabadserende tur. Mindst to af kammeraterne fik det dårligt på den tågede tur ad snævre veje i fuld fart. Foto: Lars Poulsen
Morten Olsen ankommer til hotellet i Sveti Martin mandag aften efter en strabadserende tur. Mindst to af kammeraterne fik det dårligt på den tågede tur ad snævre veje i fuld fart. Foto: Lars Poulsen

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Der er blot 28 km fra spillerhotellet til kamp-arenaen i Varazdin, men turen tager tre kvarter, for smal skal veksles til snæver og kringlet, når det gælder strækningen op til Sveti Martin. Faktisk er det så slemt, at flere af spillerne mandag ankom med køresyge.

Derfor har Nikolaj Jacobsen også kæmpet for at få flyttet så mange træninger som muligt væk fra kamparenaen til den lille skolehal små 10 km fra spillerhotellet.

- Det tager simpelt hen alt for lang tid at køre derned, og der var et par stykker, der nåede at blive køresyge på vej i den bus herud. Det vil være rart, hvis de ikke bliver det på vej til kampene, siger landstræneren.

Han konstaterer iskoldt, at køresyge normalt først hakker til sidst på rejsen, så spillerne kan sagtens tåle turen IND og ned til kamphallen.

Og så må de blive køresyge på vejen hjem…

- Ja, skide være med det, haha. Nej, jeg ved heller ikke, hvor slemt det var. Der var ikke nogen, der kastede op, og det er ikke rangeret som et problem, men det er træls at skulle bruge 45 minutter hver vej, siger Nikolaj Jacobsen.

 Har I undervurderet afstandene?

- Narj, men jeg tror bare ikke, vi har fået fortalt det hele: At det var små markveje nærmest. Op og ned og ind og ud. De sagde 25 minutter til arenaen, så vi har nok ikke fået helt præcise oplysninger.

Niklas Landin:

- Det er lidt ærgerligt, at vi skal spille så sent og så har den lange transporttid hjem til hotellet. Der er det vigtigt at komme hurtigt hjem og få noget mad, inden vi skal forsøge at sove, siger kaptajnen.

Det er vel også et problem, at nogle bliver køresyge?

- Chaufføren kørte også godt til, det var så tåget, at han næppe kunne se ret meget, og der var det ene sving efter det andet. Han speedede op og bremsede, speedede op og bremsede og ofte ret pludseligt, så den kørsel må han lige få oppet sig lidt på.

- Normalt er der ingen, der døjer med køresyge. Det var faktisk et par af dem, der normalt spiller i Bundesligaen, og jeg håber da ikke, de har tendenser til køresyge – for så bliver det en lang sæson, siger Niklas Landin.

Nikolaj med de gamle dyder - men intet nøgenløb

Nikolaj sender spiller hjem fra EM

Mikkel Hansen til hemmelig træning