Pokkers! Danmark slået af verdensmestrene efter gyserafslutning

Den 20-årige playmaker Kristina Jørgensen lavede en del fejl, en håndfuld mål og viste stort mod, da Danmark tabte til Frankrig

Danmark kom fornemt igen mod de franske verdensmestre, men den fornemme slutspurt var ikke helt nok. Foto: Lise Åserud/Ritzau Scanpix
Danmark kom fornemt igen mod de franske verdensmestre, men den fornemme slutspurt var ikke helt nok. Foto: Lise Åserud/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

OSLO (Ekstra Bladet): Mathilde Hylleberg fik sin debut og ekspederede fornemt kuglen ind til 16-20 efter 48 minutter af kampen mod de franske verdensmestre. Men som denne mellemtid nok afslører, så var det unge danske hold ikke tæt på at true Les Bleus, som det var tilfældet i slutningen af september i Viborg, hvor de hvid-røde vandt 24-21.

Danmark tabte sin åbning på Møbelringen Cup med 20-22 efter 10-11 ved pausen. Det skete på en aften, hvor der blev eksperimenteret, så det klodsede i Telenor Arena, hvor Klavs Bruun Jørgensen skal bruge weekenden på at få svar på en hel del spørgsmål.

Først og fremmest: Bliver Stine Jørgensen klar til at spille under EM på et eller andet tidspunkt? Og hvem skal kastes for løverne og i hvilke roller i Nantes og nærmeste omegn, hvor slutrunden såmænd starter allerede fredag med en gyser mod Sverige.

Det er ikke ligefrem oceaner af tid, når det handler om at kitte en slagkraftig enhed sammen. I den noget halv-sene torsdagsmatiné i Telenor Arena fik Kristina Jørgensen masser af tid i rollen som spilstyrer mod de franske verdensmestre, og en meget finere test kan man vel ikke få – selv om Olivier Krumbholz også funderer lidt over tingene med hele 20 spillere i en trup, der skal saves ned til 16 på mandag.

Hun har nøglen til dansk 'EM-succes

Den blot 20-årige Viborg-spiller gav adskillige prøver på sit fine skud med halvtliggende flyvekringle og det hele, men indsatsen var naturligvis også præget af den del fejl og nogle store missere. Den metier var hun ikke alene om i opgøret, hvor Frankrig trak fra efter pausen og førte med fem ved 15-20.

Rutinen til forskel
Det nåede alligevel at blive spændende, da Nadia Offendal to minutter før tid reducerede til 20-21 på et af nærmest ufatteligt mange straffekast i opgøret.

Ingen dansker i den aktuelle trup har endnu rundet 100 landskampe. Siraba Dembele, Camille Ayglon, Allison Pineau, Amandine Leynaud og Alexandra Lacrabere har til sammen spillet 1159 landskampe for Frankrig – omtrent dobbelt så mange som samtlige 16 spillere i den danske trup, der til sammen står bonet for 619 ture i rødt og hvidt.

Der er altså en vis rutine til forskel, og det kunne ses i en fejlfyldt affære. Franskkvinderne havde voldsom respekt for Mette Tranborg, der vel dårligt fik løsnet et skud i den kamp. Anne Mette Hansen gik i brædderne efter otte minutter og spillede godt nok et enkelt angreb derefter, men Györ-bomberen blev sparet resten af en kamp, hvor samtlige danske spillere havde været på gulvet, da der var spillet et sekund af anden halvleg.

Alle – minus Lotte Grigel, hvis kvaliteter landstræneren selvfølgelig også kender indgående. Eller i hvert fald bedre end Mie Højlunds, Nadia Offendals og Kristina Jørgensens. Mod mangler hun i hvert fald ikke, den unge Viborg-spiller, der knaldede fem kasser ind bag de rutinerede franske keepere.

Danmark møder lørdag Norge og søndag Ungarn ved det norske håndbold-træf.

En uge til EM: Danmark kan spille med om medaljer

EM-mirakel: Dansk profil i rekord-comeback

Video til salg: Håndbold-spillere misbrugt på nettet

Storhold kollapser: Sensationel afslutning af danskerne

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind