Pytlick afslører: Rikke Skov var reserve for en anden

Jan Pytlick afslører, hvordan reserve-rollerne i centerforsvaret var tænkt på forhånd – Svalastog skulle hele tiden erstatte Marianne Bonde

Jan Pytlick afslører, at det helt fra start var meningen, at Louise Svalastog var direkte reserve for Marianne Bonde. (Foto: Lars Poulsen)
Jan Pytlick afslører, at det helt fra start var meningen, at Louise Svalastog var direkte reserve for Marianne Bonde. (Foto: Lars Poulsen)

DEBRECEN (Ekstra Bladet): Det virker jo underligt, at én skade i det centrale forsvar betyder, at Jan Pytlick må ud i krogene for at hente enten en 32-årig eller 34-årig reservist ind til sit landshold.

Har I ikke forsømt at køre en tredje spiller ind over som substitut for Marianne Bonde og Pernille Holst Holmsgaard?

- Det er jo et sindssygt godt spørgsmål. Da vi skulle udtage denne 28-mands trup, havde vi det sådan, at hvis Marianne Bonde gik i stykker, så var det Louise Svalastog – hvis Pernille Holst Holmsgaard blev skadet, så var det Rikke Skov. Det var sådan, vores tanker var, siger Jan Pytlick.

Jan Pytlick kan ikke fortælle, hvorfor der gik rod i udtagelsen af Marianne Bondes (bagerst) afløser til EM-slutrunden i Ungarn. Foto: Lars Poulsen Håndbold Udskældt Pytlick: Jeg kan ikke fortælle historien

- Vi havde Kathrine Heindahl, Randers, med i nogle træninger, men kunne se, at hun havde problemer efter to hjernerystelser. Stine Bodholdt fra Esbjerg er en anden, vi har haft med, men vi vurderede, hun mangler international erfaring. Så vi har haft spillere inde over, men manglet folk, der kunne dét – og det er derfor, jeg har kigget på dem, der har været med tidligere, siger landstræneren.

- Så ja på dit spørgsmål. Selvfølgelig kunne vi godt have gjort det anderledes. Vi har tænkt i, at Line Jørgensen og Anne Mette Hansen, som jeg så ikke brugte i går, skal gå ind og supplere. Det var også derfor, jeg meget gik efter at få AM med til EM.

Susan Thorsgaard har udlignet i kampens sidste sekund. Hun jubler med Maria Fisker og Mette Gravholt. Foto: Lars Poulsen Samfund Oversavede damer... overlever altid

Men hun spillede kun 46 sekunder i går!

- Ja, lige præcis.

Tør du ikke bruge hende?

- Jo, men jeg synes faktisk… Altså, nu har jeg set kampen igen, og der er faktisk mange ting, der ser fine ud. Vi kommer til at flytte os for meget over mod Neagu, og det er både Line/Burgaard, Svalastog og Pernille, så vi skævvrider vores forsvar og lader vores back se dum ud. Derudover er der nogle gange, hvor Stine Jørgensen og Fisker ikke bruger fysik nok, når de har muligheden for det, siger Jan Pytlick.

- Jeg synes ikke, vores midterforsvar sejlede rundt, som nogen har sagt. I går havde jeg ikke et skarpt billede af, hvordan det hang sammen – det har jeg i dag. Og det sejlede ikke.

Her har Ann Grete Nørgaard (forrest) det noget sjovere, end det var tilfældet for fire år siden i Boxen i Herning, da Rumænien røvede de danske bronzemedaljer for næsen af 11.004 tilskuere. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Husker du: ’Der er sat’me nogen, der pisser ved siden af!’

Du udtog netop Anne Mette Hansen, fordi hun kan dække op!

- Jeg valgte bare noget andet i går. Hun kommer også til at dække op, vi kommer til at bruge hende, siger Jan Pytlick.

Han har nu torsdagen til at tænke tanker, så nordmændene ikke scorer 29 gange som rumænerne.

- Norge spiller på en helt anden måde, fordi de spiller sindssygt hurtigt, og så har de en højre back, der kan skyde – det havde rumænerne ikke. Hun scorede jo på gennembrud. De er farlige på alle positioner og mere komplette. Vi er nødt til at skulle spille bedre, så enkelt er det.

0 kommentarer
Vis kommentarer