Pytlick er kommet ned fra korset

Den tidligere landstræner kom ned fra korset længe inden påske og fortæller nu, hvordan det er at arbejde med 18 verdensstjerner – der slås om spilletid  i 14 kampe pr. sæson

Se interview med Jan Pytlick her. (Video: Lars Poulsen)

Se interview med Jan Pytlick herover artiklen

SKOPJE (Ekstra Bladet): Da Jan Pytlick i mellemjulen prompte blev fyret som landstræner af DHF efter den skuffende ottendeplads ved EM i Ungarn, sagde han efterfølgende på et hastigt indkaldt pressemøde:

- Jeg har følt, at jeg har hængt korsfæstet på væggen og stille og roligt er forblødt.´

Den malende beskrivelse fik DHF’s pressechef Finn Tage Jensen til at svare:

’DHF har ikke andet at sige, end at vi håber, han kommer ned fra korset inden påske!’

Den kække bemærkning kostede prompte det, man vist roligt kan kalde en solid røffel fra forbundet og en uforbeholden undskyldning til manden, man lige havde sparket ud.

- Det skulle han selvfølgelig ikke ha’ gjort. Men… Jeg syntes, det var ret sjovt sagt, siger Jan Pytlick og griner.

Elektrisk flammehav
Ekstra Bladet har besøgt den tidligere landstræner i den makedonske hovedstad, hvor han allerede i februar startede som højt betalt konsulent og assistenttræner i Vardar Skopje. I samarbejde med den makedonske håndbold-legende Indira Kastratovic i en klub, der får pumpet millioner af rubler og dinarer ind fra den russiske milliardær Sergej Samsonenko.

- Jeg er for længst kommet ned fra korset. Og det er i øvrigt længe siden, det har været påske, siger Jan Pytlick og griner.

Vi har slæbt ham op på toppen af det 1000 meter høje Vodno-bjerg, fra hvis tinde, Krstovar, det 66 meter høje Millennium-kors våger over Skopje og hver nat lyser op i et elektrisk flammehav.

I Vardar Skopje herser Jan Pytlick dagligt med 18 højt gagerede landsholdstjerner med de serbiske stjerner Andrea Lekic og den tidligere Viborg-profil Sanja Damnjanovic i hovedrollerne.

Vardar Skopje er alt for stærke for den hjemlige liga.

SKAL nå Final 4
- Vi går først ind i slutspillet til marts, hvor vi så slår de næstbedste med 15 mål pr. kamp, siger Jan Pytlick.

Reelt har han og holdet altså kun 14 Champions League-kampe at fodre 18 sultne stjerner med på en sæson – og det er vel at mærke, hvis holdet går hele vejen til Final 4.

- Det skal vi nå. Når der bliver investeret så massivt i at skabe verdens bedste klubhold, er Final 4 et must, og det er svært at forestille sig, jeg kan blive i klubben, hvis det ikke lykkes, siger en fuldstændig afklaret Jan Pytlick, inden hans og holdet sæson om 14 dage starter – bl.a. med to kampe mod FC Midtjylland i CL-gruppen.

Han indrømmer smilende, at lønnen i klubben er pænt tilfredsstillende og frygter ikke en fyreseddel.

- Det slog hårdt, da jeg blev fyret af DHF. Nu har jeg prøvet det, og næste gang bliver en helt anden historie, siger den tidligere landstræner.

Du kan læse mere om Jan Pytlicks makedonske eventyr i Ekstra Bladet i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer