Pytlick fyret efter pokalfiasko

Den tidligere landstræner overlevede ikke en pokalfinale, hvor alt gik galt – Jan Pytlick er netop blevet fyret, meddeler klubben ved et pressemøde i Odense

Jan Pytlick er færdig i Odense efter pokalnederlaget søndag. Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix
Jan Pytlick er færdig i Odense efter pokalnederlaget søndag. Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix

ODENSE (Ekstra Bladet): Så gik den ikke længere! Jan Pytlick er fra og med i dag fortid i Odense Håndbold oven på den katastrofale pokalfiasko søndag eftermiddag i Holstebro, hvor det dyrt indkøbte mandskab tabte 25-33 til Herning-Ikast Håndbold – efter at have været bagud med hele 9-20 ved pausen!

Jan Pytlick har stået i spidsen for Odense Håndbold siden sommeren 2016, og truppen er blevet markant forstærket sæson for sæson. Men klubben har ikke vundet en eneste titel og har kun været tæt på i 2018, da fynboerne over tre kampe tabte DM-guldet til København Håndbold og et halvt år senere – i december 2018 – tabte pokalfinalen til Nykøbing Falster Håndbold.

Den tidligere landstræner forlængede ellers sin kontrakt med fynboerne, der tæller hele seks aktuelle landsholdsspillere plus Nadia Offendal, der var med i EM-truppen for et år siden i Frankrig.

Parterne underskrev en ny aftale i februar, så Jan Pytlicks kontrakt løber – eller løb – frem til sommeren 2022.

- Det er ikke en beslutning, man tager fra det ene øjeblik til det andet. Pytlick har været den første hjørnesten i projektet, som vi satte i gang for et par år siden. Der har Jan været en fantastisk hjælp, støtte og en dygtig træner. Det skal vi ikke glemme.

- Når det er sagt, så har vi følt, at der måtte ske noget. Resultatet i går (søndagens nederlag i pokalfinalen, red.), og den måde det blev manifesteret på, gjorde at vi traf beslutningen mandag, siger Odense-formand Jørgen Bonnesen.

Han oplyser, at Jan Pytlick er enig i fyringen.

- Den svære beslutning er taget i samarbejde med Jan. Jeg havde et møde med Jan til morgen, og Jan var helt på det rene med, at det her var det, der skulle til.

- Vi havde taget beslutningen alligevel, men det gør det selvfølgelig lettere, at Jan sanktionerede, at det var det rigtige at gøre lige nu, siger bestyrelsesformanden.

Jan Pytlick er færdig i Odense Håndbold, og Karen Brødsgaard til højre overtager posten som cheftræner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jan Pytlick er færdig i Odense Håndbold, og Karen Brødsgaard til højre overtager posten som cheftræner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Assistenttræner Karen Brødsgaard overtager jobbet som cheftræner, oplyser Odense-direktør Lars Peter Hermansen. Desuden vil Kristian Danielsen, som hidtil har været assistent i klubben ligesom Karen Brødsgaard, blive forfremmet og indgå i trænerteamet.

Jan Pytlick blev fyret som landstræner i julen 2014, da landsholdet ’kun’ blev nummer otte ved EM i Ungarn. Dengang blev han kaldt til møde tredje juledag i Nyborg, hvor den daværende sportschef Ulrik Wilbek og DHF’s topchef Morten Stig Christensen fyrede thurineren.

Han har siden haft et ophold i makedonske Vardar Skopje, hvor han overlevede en sæson under en stenrig russisk ejer, Sergej Samsonenko, inden han returnerede til de fynske slagmarker for at overtage Odense Håndbold fra sommeren 2016.

Det eventyr er nu slut for den 52-årige træner, der nu formentlig skal have forhandlet en skilsmisse med klubben på plads.

BLÅ BOG: Jan Pytlick

Jan Pytlick er færdig som cheftræner i Odense Håndbold, som søndag tabte pokalfinalen til rivalen Herning-Ikast. Læs mere om Jan Pytlick her:

Navn: Jan Pytlick.

Født: 5. juni 1967 (52 år).

Bopæl: Thurø ved Svendborg.

Uddannelse: Murer.

Aktiv karriere: Stoppede allerede som 19-årig på grund af en skulderskade.

Trænerkarriere:

1991-1995: GOG (kvinder).

1995-1997: Team Esbjerg (herrer).

1997-1998: GOG (herrer).

1998-2005: Kvindelandsholdet.

2006-marts 2007: GOG (kvinder).

2007 til december 2014: Kvindelandsholdet.

2015-2016: Konsulent for WHC Vardar Skopje.

2016-2019: Cheftræner i HC Odense (nuværende Odense Håndbold).

Meritter med landsholdet:

OL: Guld i 2000 og 2004.

EM: Guld i 2002, sølv i 1998 og 2004.

VM: Bronze i 2013.

Hvad skal jeg stille op? Jan Pytlick og Karen Brødsgaard kunne ikke finde værktøjerne, da Odense blev rundbarberet af Herning Ikast. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Håndbold Presset Pytlick tænker ikke på fyreseddel

Sarar Iversen jubler igennem efter triumfen - og hun garanterer også, at hun går forrest i en lang, lang fest. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix Håndbold Festgeneral: - Nu skal vi have mikset noget vodka med lidt energidrik

Bent Nyegaard har endnu engang guidet danskerne sikkert gennem en håndbold-slutrunde. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Hele Danmarks håndbold-Bent: Jeg siger altid min mening

Feja Cohrt savner sin afdøde far, men minderne lever, når hun sammen med hans gamle kumpaner genopliver gamle historier, der bare bliver bedre og bedre. Foto: Tim Kildeborg Jensen Sport og Spil Danmarks nye december-darling: Min far lavede tunnel på Pelé

106 kommentarer
Vis kommentarer