Pytlick skal skabe et hold af Vardars individualister

Jan Pytlick håber, at hans skandinaviske tilgang kan gøre Vardar Skopje endnu bedre

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Skab et hold, der kan vinde Champions League.

Så enkel og samtidig så kompliceret er opgaven for Danmarks tidligere håndboldlandstræner Jan Pytlick, der netop er tiltrådt som en slags trænerkonsulent i den makedonske storklub WHC Vardar.

- Lige nu skal vi kæmpe hårdt for at komme med i kvartfinalen i dette års Champions League, og det koncentrerer vi os om lige nu. Men på sigt skal holdet helt sikkert vinde turneringen, siger Jan Pytlick.

Fynboen har underskrevet en aftale, der gælder for to et halvt år, og han bliver en del af klubbens tekniske stab under cheftræner Indira Kastratovic.

Jan Pytlick bliver i første omgang tilknyttet den tekniske stab i HC Vardar Skopje. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Her er Pytlicks nye klub

Pytlick håber, at han med sin kollektive, skandinaviske håndboldopdragelse kan være med til at svejse Vardars individualister som Andrea Lekic og Andrea Penezic sammen.

- De har jo altid været rigtig dygtige individuelt. Men jeg tror, at jeg kan komme med nogle input omkring det at skabe et hold og bygge det op. Jeg kommer med nogle andre idéer og tanker, forklarer Pytlick.

Hans forgænger i jobbet, Kim Rasmussen, fik kun en lille måned, inden han blev sparket ud, og Pytlick er udmærket klar over, at han stikker hovedet indenfor i en helt anden ledelseskultur.

Jan Pytlick under EM-slutrunden i Ungarn i december. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Ekspert: Jan Pytlick er meget modig

- Der ligger en personlig udvikling i at flytte et meget anderledes sted hen til en anden kultur end den skandinaviske. Der er to lag i det: Både det håndboldmæssige og det uden for banen.

- Det er en udfordring, men det er der i alle job. Det bliver spændende at se, hvordan jeg tackler de situationer, der er meget anderledes. Foreløbig har jeg kun indtryk af, at det er flinke og åbne mennesker, siger Jan Pytlick.

Første alvorlige opgave for Pytlick venter allerede søndag, når Vardar møder Dinamo Volgograd på udebane i Champions League.

Kim Rasmussen forventer, at Jan Pytlick får noget længere snor end ham selv af den magtfulde klubejer i Skopje. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Vraget Vardar-dansker: Hviler en sky over klubben

0 kommentarer
Vis kommentarer