Pytlicks afløser har otte dage

Heine Eriksen er fluks gået i gang med den midlertidige tjans som landstræner. For han har lidt travlt...

Heine Eriksen ved U20-VM-slutrunden i Kroatien i sommer. (Polfoto)
Heine Eriksen ved U20-VM-slutrunden i Kroatien i sommer. (Polfoto)

Hvis Heine Eriksen i dagene omkring Golden League i marts ser koncentreret ud, mens han arbejder med det danske kvindelandshold i håndbold, så er det forståeligt.

Manden, der er hentet ind som Jan Pytlicks afløser, har mindre end et halvt år alt i alt, inden stafetten skal gives videre til en permanent afløser. Et arbejde der påbegyndes med det samme. Men kogt helt ind til benet er der tale om sølle otte dage i marts, hvor Eriksen kan få lov at dirigere og udbrede sine ideer til spillerne ansigt til ansigt.

- Det er få dage. Men det er otte vigtige dage. Det er selvfølgelig meget begrænset, hvad man kan nå at udrette. Men ud af den samlede mængde dage, landsholdet er samlet på hele året frem mod VM i december, er det en ret stor mængde, siger han til Ekstra Bladet.

Af samme grund kommer der ikke til at ske revolutioner de næste måneder. Al fokus ligger på VM på hjemmebane i december.

- Jeg kan berolige alle eksperterne derude: Jeg skal nok forberede dem (spillerne, red.) på VM. Min opgave ligger 100 procent der, siger han.

Heine Eriksen til højre er midlertidig landstræner for kvindelandsholdet (Foto: Ole Frederiksen) Håndbold Her er Pytlicks midlertidige afløser

Dog er det sandsynligt, at ungdomslandstræneren gør brug af sit fremragende overblik over den danske talentmasse og hiver et par nye navne ind til samlingen.

- Det er første samling efter EM - og fortsat med en del måneder til VM, så det er oplagt at holde fast i stammen og afprøve nogle nye navne, siger han uden at ville ind på nogle navne.

Ulrik Wilbek afviser, at der skulle være kold luft mellem ham og Jan Pytlick. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Wilbek undrer sig: Jeg pegede selv på Pytlick

Ulrik Wilbek gik i flyverskjul efter fyringen af Jan Pytlick. Foto: Lars Poulsen Meninger Vis os hvad du kan, Wilbek

- Der er et par interessante navne. Og det er da vigtigt at understrege, at der ikke er nogle gratis pladser i truppen. Men ellers får du mig ikke til at sige noget, kommer det som ventet fra den nye mand på sidelinjen.

Eriksen er i øvrigt gode venner med fyrede Jan Pytlick. Men dermed ikke sagt, at der skal sparres over et par flasker god rødvin. Slet ikke.

- Vi kender hinanden rigtig godt og er gode til at tale om alt muligt andet end håndbold. Men vi bruger ikke hinanden i denne sammenhæng, siger han.

Danmark spiller Golden League 19.-22. marts i franske Dijon og Besançon, hvor modstanderne er Norges nykårede europamestre, Frankrig og Polen.

Jan Pytlick blev fyret fra sit job som landstræner kort før nytår efter at have siddet i jobbet med en enkelt slutrundes fravær i 2006 - siden 1998.

0 kommentarer
Vis kommentarer