Pytlicks drøm lever stadig

HC Odense vandt den anden finalekamp om det danske mesterskab, og odenseanerne og københavnerne må på den igen på søndag på Frederiksberg

Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix
Foto: Carsten Bundgaard/Scanpix

ODENSE (Ekstra Bladet): Håbet lever stadig for Jan Pytlick. Den tidligere landstræner har ikke vundet et dansk mesterskab siden 1998, da han dansede champagne-cancan med GOG’s mænd.

Men de orange-blusede Odense-kvinder tvinger grundspilsvinderne fra København Håndbold ud i en tredje dyst om guldet på søndag i hovedstaden efter en fynsk gevinst på 29-22 tirsdag aften i en kogende Odense Idrætshal.

Københavnerne vandt den første finalekamp 28-25, men målscoren er fuldstændig ligegyldig. Det hele skal afgøres på Frederiksberg søndag eftermiddag, og det bliver formentlig fuldstændigt lige så kogende og hedt, som det var tilfældet tirsdag på Fyn.

Man kan være nogenlunde sikker på, at når kviksølvet banker omkring de 25 grader udenfor, og det er 35 grader indendørs – og vel at mærke på den der tunge, dampende facon som i Botanisk Haves væksthus, så er det tid til håndboldfinaler.

Med bolde så fedtede og klistrede af nærmest kogende harpiks, at de nervøse aktører gang på gang fumler forvildede rundt med det drilske, runde stykke sæbe, der ikke agerer helt under bananpalme-forhold, som det gør midt på den danske vinter…

Landsholdskeeper Althea Reinhardt nappede et par straffekast og havde andre vitale redninger på kritiske tidspunkter, da hun erstattede Emily Stang Sando i målet – og nordmanden havde ellers fået en fornuftig start.

Men hvis forsvar vinder kampe, så vinder målmænd finaler, og sådan var det igen denne aften i den fynske hovedstad. Især i de sidste ti minutter havde falstringen i buret fuldstændig kontrol over Mia Rej og de andre københavnske skytter og gennembrudsspillere og gav fynboerne den ene kontra efter den anden.

En anden skarp profil på det sejrende kvindskab var playmaker Nadia Offendal, der hamrede ni bolde i kassen på 11 forsøg – heraf de fem på straffe. Strategen brændte ganske vist et enkelt forsøg fra syv meter, men nappede selv riposten og kylede kuglen i kassen.

Odense førte kun 13-12 ved pausen, selv om København blot havde haft to redninger i målet, og spændingen blev kun mere intens med udligninger til 13-13 og 14-14 kort inde i anden halvleg.

Pytlicks tropper trak lidt fra ved 18-15, blev næsten hentet igen og slog så det første hul ved 22-17, og derfra holdt de konstant gæsterne på afstand med fire-fem scoringer i overskud.

Stærkt målmandsspil, solidt forsvar og en tilsyneladende bedre udnyttelse af en bred trup banede vej til sejren – tilsat små 2500 tilskuere i så mange orange trøjer, at en tulipan-freak formentlig ville have troet, han var havnet til en blomsterfestival i Nederlandene…

Festen fortsætter på søndag på Frederiksberg!

Mikkel Hansen og Nikola Karabatic hilser af efter endt arbejdsdag. Foto: All Over Press Håndbold Mikkel brænder straffe på straffe: Men jeg elsker Paris!

Nyforelskede Rafael van der Vaart og Estavana Polman sammen i Amsterdam for to år siden, da forholdet var helt nyt. Foto: Jon de Bont/All Over Press Superligaen Estavanas eks følger kæresten til Danmark

En skuffet Mikkel Hansen forsøger at fordøje nederlaget til Frankrig i kampen om bronze ved EM i januar. Foto: Lars Poulsen Håndbold Mikkel skranter: Nu får det konsekvenser for Danmarks største stjerne

0 kommentarer
Vis kommentarer