Qatars glansbillede: Sådan fremstiller ørkenstaten sig selv

Der er ingen ende på alt det gode, Qatar indeholder. I hvert fald ikke hvis man skal tro de videoer, som ørkenstaten - der lige nu huser VM i herrehåndbold - offentliggør om sig selv

Her kan du se et eksempel på, hvordan ørkenstaten præsenterer sig selv. I følgeteksten på Youtube står der: 'Del videoen med dine venner og familie, så de kan se, hvor fantastisk og smuk Qatar er'. (video: Qatar Tourism Authority)
Følg Håndbold

Harmonisk samfund, glade indbyggere, svimlende rigdom og betagende luksus.

Sådan kan man kort sammenfatte den måde, som Qatar - der lige nu huser VM i herrehåndbold - præsenterer sig selv på.

En hurtig søgning på Youtube afslører en hel del promoveringsvideoer, der alle prædiker om ren idyl, liv og glade dage i ørkenstaten.

- Velkommen til Qatar. Et land, hvor borgerne deler deres traditioner og kulturer med et åbent sind, hedder det blandt andet i følgeteksten til videoen 'Amazing Qatar', som du kan se en bid af her:

Men håndbold-festen, der officielt startede torsdag, er kun for en lukket skare, og videoerne undlader - måske ikke overraskende - at fortælle om de millioner af arbejdere, der slider og slæber hver eneste dag, og som lever under kummerlige forhold i landet.

Qatars glansbillede: Gemmer slavearbejderne væk

Når de danske håndboldherrer fredag aften går på banen til deres første kamp i turneringen, vil alle spor af migrantarbejdere naturligvis være fjernet, og mesterskabet vil ufortrødent fortsætte med det glinsende Qatar-glansbilledet som baggrund.

Ekstra Bladets udsendte medarbejder i Qatar har besøgt en arbejdslejr i ørkenstaten. Du kan se en reportage fra lejren her:


(Reportage: Jan Jensen og Lars Poulsen)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+