Qatars VM-sølvvinder ligner ingen trussel

Købeholdet smuldrer og starter med at få klø af Egypten

Ungarns store stjerne Laszlo Nagy måtte udgå efter godt et kvarter med en knæskade (Foto: Lars Poulsen)
Ungarns store stjerne Laszlo Nagy måtte udgå efter godt et kvarter med en knæskade (Foto: Lars Poulsen)

VM-sølvvinderne fra Qatar må snart erkende, at man alligevel ikke kan købe sig til succes.

I hvert fald ikke vedvarende succes.

Købeholdet fra verdens rigeste land har fået en katastrofal start i 'danskergruppen' med et nederlag på 22-20 til Egypten, og da Danmark som bekendt i sidste uge tilføjede egypterne en lussing i form af en 10 måls sejr i opvarmningsturneringen i det jyske, ser det  ud til, at Danmark ikke har noget at frygte mod de kommende modstandere i gruppen.

Se også: Sverige vil ikke røre ved VM-lorten

Det er ikke kun resultaterne, som ikke er, hvad de har været for Qatar. Holdet med et hav af nationaliserede spillere fra især Nordafrika og Balkan er begyndt at smuldre.

Eventyret sluttede vel under sommerens OL i Rio de Janeiro, da Mikkel Hansen scorede det danske sejrsmål i sidste sekund i 26-25 kampen.

En håndfuld af Qatar-spillerne fra denne mindeværdige kamp er ikke med i VM i Frankrig, og det var tydeligt, at det var et Qatar-mandskab i en anden forfatning, som mødte Egypten.

Blandt de 'savnede' var bl. a. den farlige venstrehånd, Zarko Markovic, målmand Goran Stojanovic, fløjen Eldar Memisevic, tidligere 2 x Montenegro og Bosnien.

Egypten anført af den tidligere lejesvend i Flensburg Handewitt, venstrehåndsskytten Ahmed Elahmar var allerede i front ved pausen med en tre målsføring, og det undertippede egyptiske mandskab formåede at holde hjem.

Det var også ilfældet for europamestrene Tyskland, som ellers kom i problemer mod Ungarn, som lige skulle finde sine egne ben,  efter at den stjerne, Laszlo Nagy måtte udgå med en knæskade allerede midt i 1. halvleg.

Kampen endte med en på papiret sikker tysk sejr på 27-23 takket været 13 mål af anfører Uwe Gensheimer, der var mere end klar, selv om han forleden mistede sin far.

Ungarn åndede længe europamestrene i nakken og kun godt spil af målmand Silvio Heinewetter var skyld i, at Ungarn aldrig kom nærmere minus et mål, inden tyskerne fik nogle billige mål i de sidste minutter, som fik sejren til at se sikker ud.

Det var ikke kun Egypten som overraskede stort på 3. dagen af VM.

Spillerne fra Chile græd således efter at have slået Hviderusland med 32-28.

Brødrene Rodrigo og Esteban Salinas scorede tilsammen 15 gange for det sydamerikanske mandskab, som normalt kun har tabt og tabt, når der spilles VM.

Træner for Chile er i øvrigt den tidligere spanske storspiller, Mateo Garralda, som sluttede sin aktive karriere i Kolding, før det blev til KIF Kolding København.

Se også: Fortsat bøvl i Toft-sagen: Ingen kender til aftalen

Se også: Første skridt mod et stort VM

Se også: Derfor er René Tofts skinne et problem

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere