Rammer rekord-niveau: Mikkel helt uhyggelig

Mesterlige 'Mikky' tævede løs på magtesløse Creteil i den franske liga onsdag aften

Mikkel Hansen i aktion for PSG i sit comeback mod Aalborg. Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Ritzau Scanpix
Mikkel Hansen i aktion for PSG i sit comeback mod Aalborg. Foto: Christophe Petit Tesson/EPA/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Mikkel Hansen var i den grad toneangivende, da Paris Saint-Germain onsdag aften gjorde kål på bundproppen Creteil i den franske liga.

14 mål på 17 forsøg var stærkt medvirkende til, at Hansen og PSG vandt det ulige opgør med 38-29.

- Mikkel Hansen var imponerende. Kampens førende målscorer med 14 mål på 17 forsøg. Han tangerede dermed sin målrekord i en enkelt kamp, skriver klubbens hjemmeside.

I samme åndedrag tilføjer skribenten, at den danske stjerne, som de i Paris bare kalder 'Mikky', scorede på otte af ni straffekast undervejs.

Hansen er dermed den mest scorende spiller i en enkelt kamp denne sæson i Frankrig - ét mål bedre end sin landsmand, Rasmus Nielsen, der for sin klub Istres hamrede bolden i kassen 13 gange - også mod Creteil i øvrigt.

Mestrene er dermed på ti ligasejre i ti kampe foreløbig denne sæson og har tilmed vundet syv ud af otte Champions League-kampe. Eneste foreløbige nederlag kom i Barcelona i oktober, hvor PSG i øvrigt var uden Hansen.

Har ikke mistet sin styrke
Det var de, da han på det tidspunkt var ukampdygtig i forbindelse med den hjernerystelse, der holdt ham ude i halvanden måneds tid.

Først i de første dage af november var Mikkel tilbage på banen i Champions League-opgøret mod Aalborg, hvor han omgående trådte i karakter og blev topscorer med syv mål.

Siden fulgte to opgør mod Flensburg-Handewitt. Begge gange blev Hansen topscorer. I storkampen i den franske liga mod Montpellier 14. november scorede han på seks af seks forsøg.

Med andre ord: Hansen er tilbage!

- Selvom han har været væk fra banen i næsten to måneder på grund af en hjernerystelse, har danskeren ikke mistet noget af sin styrke, skrev Lidl Star League, som den franske liga hedder, på sin hjemmeside onsdag aften.

- Med 14 scoringer tangerede 'Mikky' sin præstation fra oktober 2015 mod Chambéry og scorede samtidig flere mål end nogen anden i en enkelt kamp denne sæson, skrev man.

Næste opgave for Hansen og PSG er såmænd Aalborg igen i Champions League. Det foregår søndag på dansk grund klokken 16.50.

Næste gang han samles med landsholdet bliver i dagene mellem jul og nytår, hvor landstræner Nikolaj Jacobsen og co. gør de sidste forberedelser frem mod EM i januar, der spilles i Østrig, Norge og Sverige. Danmark spiller alle sine indledende kampe i Malmø.

Glade Sandra før VM: Selvfølgelig bliver jeg

Hun var en han: Klavs Bruun ikke glad

Skandale inden VM: Udelukker sine egne spillere

Mikkel-galleri: Fra ung knøs til verdens bedste

Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+