Ramt af blodprop: - Et chok for alle

Den tidligere håndboldspiller Magnus Wislander blev indlagt onsdag, skriver et svensk medie

Wislander har også trænet det svenske landshold. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Wislander har også trænet det svenske landshold. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

- Der gik et chok igennem min krop. Jeg faldt ned på knæ, og så lå jeg der bare, fortæller Magnus Wislander, der mandag blev indlagt efter et alvorligt slagtilfælde.

Det fortæller han til det svenske medie Aftonbladet.

Kollapset skete, mens Wislander var på arbejde, og derfor var der folk til at tage sig af ham, så han kunne fragtes på hospitalet.

- Det skete det rigtige sted. Der var direkte kontakt med ambulance og transport. Alle, der var involverede, agerede eksemplarisk, forklarer Wislander, der var ved bevidsthed gennem hele forløbet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Nikolaj Jacobsen forventer, at Simon Hald ikke bare misser EM, men også misser OL. Foto:  Jens Dresling Håndbold Trist landstræner: VM-helt misser også OL

Magnus Wislander har flere gange tørnet sammen med det danske landshold. Her går han til Kasper Nielsen i 2004, hvor det ikke blev til svensk medalje, men hvor Danmark snuppede bronze. Foto: Ritzau Scanpix
Magnus Wislander har flere gange tørnet sammen med det danske landshold. Her går han til Kasper Nielsen i 2004, hvor det ikke blev til svensk medalje, men hvor Danmark snuppede bronze. Foto: Ritzau Scanpix

Mens den svenske håndboldstjerne kunne følge med i sin vej gennem behandling, filosoferede han over sit liv.

- Mit liv passerede revy. Ikke så meget, hvad jeg har gjort, men mere hvad jeg vil gøre, fortæller han det svenske medie.

- Det var ubehageligt at være ved bevidsthed om det, der skete. Man tror, at al ens frihed kan fordufte på få sekunder. Men det tror jeg ikke længere. Nu er jeg positiv og tror, at alt fungerer, som det skal, uddyber han.

Wislander er ved fint mod og døjer kun med lidt føring i sin venstre hånd. Til at starte med var hele armen følelsesløs.

Hele episoden kom bag på de fleste, fortæller svenskeren.

- Det kom som et chok for alle. Jeg har jo en kone og tre børn, fortæller han.

Linus Arnesson i aktion mod Danmark, hvor han scorede et af de helt afgørende mål - søndag blev det nederlag i finalen, men hans egen fortid er langt værre. Foto: Ritzau Scanpix Håndbold EM 2018 EM-sensation knuste Danmark: Legenden reddede ham fra alkoholisme

55-årige Wislander har opnået flere af de helt store bedrifter i løbet af sin karriere. I 1990 blev han endda kåret til verdens bedste håndboldspiller af IHF, det internationale håndboldforbund.

Med det svenske landshold blev det til hele fire guldmedaljer ved EM og to ved VM, hvor svenskerne vandt fire yderligere medaljer med den fantastiske playmaker, der siden hen gjorde sig som streg.

Ved OL lykkedes det dog aldrig at snuppe guldet for Wislander, der opnåede tre sølvmedaljer ved Legene.

Svenskeren betragtes som en af de bedste håndboldspillere i historien, hvilket individuelle og kollektive titler også vidner om.

Hans Einar Magnus Wislander er ikke i tvivl om, at Danmark er favorit mod Sverige i aften. Foto: Lars Poulsen Håndbold EM 2018 Svensk legende: Vi har sendt en pakke til Landins kone

Nikolaj Jacobsen skal have dispensation for at styre løjerne fra bænken under EM, og den har han endnu ikke fået. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Håndbold Nikolaj tvunget i skole: Kan koste EM

Håndbold Nikolaj Jacobsen tvunget på skolebænken: Respektløst

3 kommentarer
Vis kommentarer