Randers HK henter svensk VM-spiller med flot målkonto

Kristin Thorleifsdottir skal de næste tre sæsoner tørne ud fra Randers HK

Randers HK's cheftræner, Niels Agesen, ser et stort potentiale i Kristin Thorleifsdottir. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Randers HK's cheftræner, Niels Agesen, ser et stort potentiale i Kristin Thorleifsdottir. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Selv om håndbolden i Danmark ligger stille grundet coronavirus, arbejdes der stadig i klubbernes sportslige ledelser på at sikre et slagkraftigt mandskab til næste sæson.

I Randers HK har man kigget mod det svenske. Lørdag beretter klubben i en pressemeddelelse, at den svenske landsholdsspiller Kristin Thorleifsdottir fra næste sæson tørner ud for kronjyderne i HTH Ligaen.

Den 22-årige bagspiller har fået en treårig kontrakt gældende fra sommer.

- I Kristin får vi den kombination af bevægelighed og fysik, som vi har ledt efter, såvel offensivt som defensivt, siger Randers-cheftræner Niels Agesen i pressemeddelelsen.

- Kristin har via den rette indstilling tilkæmpet sig en stor rolle på det bedste svenske mandskab og siden hen taget stort ansvar og præsteret flot.

Thorleifsdottir var en del af det svenske landshold ved VM i Japan i december, og indtil coronakrisen stoppede den svenske liga, havde hun også gang i en stor sæson for sin klub, HK65 Höör.

Den 182 centimeter høje spiller var med 92 scoringer en væsentlig årsag til, at Höör ved afbrydelsen af sæsonen førte ligaen.

- Jeg føler mig klar til at tage det næste skridt i min karriere, og Randers føles som det perfekte næste step for mig, lyder det fra spilleren selv.

Ved coronasuspenderingen lå Randers nummer otte i HTH Ligaen med tre spillerunder tilbage af grundspillet.

Holdet har dog kun et enkelt point ned til Nykøbing Falster i kampen om den ottendeplads, som er sidste billet til slutspillet.

Om denne sæson færdigspilles er endnu uvist.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+