Raser over Barcelona-præsidents brøler

Tidligere Kolding-profil er blevet midtpunkt i tysk/spansk skænderi, og Joan Laporta måtte sende mand i byen for sige undskyld

Det lykkedes i går Joan Laporta at præsentere Sergio Aguero som ny mand uden at dumme sig. I fredags var præsidenten knap så heldig. Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix
Det lykkedes i går Joan Laporta at præsentere Sergio Aguero som ny mand uden at dumme sig. I fredags var præsidenten knap så heldig. Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er godt riv i de diplomatiske manøvrer i FC Barcelona, hvor klubbens mægtige præsident, Joan Laporta, har kvajet sig noget så eftertrykkeligt.

Juristen er ellers om nogen opdraget til at følge reglerne for færdsel på bonede gulve, men i fredags kiksede det totalt, og nu har sagføreren for alvor sat brand i en tysk topklub.

Joan Laporta lancerede nemlig, at håndboldafdelingen – med Casper U. Mortensen i truppen – fra næste sæson skal have den tidligere Kolding-træner Carlos Ortega til at styre de klistrede løjer i Palau Blaugrana.

Der er dog et problem. Et pænt stort ét: FC Barcelona har end ikke afgivet et bud til trænerens tyske klub Hannover-Burgdorf, hvor Carlos Ortega også er på kontrakt i den kommende sæson.

Forleden dummede Laporta sig også eftertrykkeligt, da han påstod, at Ronald Koeman havde været på hospitalet med et angstanfald.

Den tyske direktør Sven-Sören Christophersen er pænt irriteret over cataloniernes færdigheder ud i transfer-diplomati, og mens der nok ikke hersker megen tvivl om, at den tidligere Kolding-coach lander i drømmeklubben – så kan man måske forestille sig, at transferen får et par skru opad.

Når parterne når så langt…

Foreløbig har FC Barcelona måttet sige undskyld for præsident Laportas lapsus i fredags. Klubbens håndbold-manager, den tidligere storspiller Xavier O’Callaghan, måtte gribe mobilos og ringe til sin tyske kollega i Hannover og stikke en entschuldigung.

Men stadig uden at komme med et officielt bud på træneren.

Carlos Ortega er det ombejlede midtpunkt i den spansk-tyske tvist. Denb 49-årige spanier spillede selv 11 sæsoner i FC  Barcelona og vandt alt - i 2016 blev han hentet til Kolding-København i en enkelt sæson som cheftræner. Foto: Swen Pfrtner/AP/Ritzau Scanpix
Carlos Ortega er det ombejlede midtpunkt i den spansk-tyske tvist. Denb 49-årige spanier spillede selv 11 sæsoner i FC Barcelona og vandt alt - i 2016 blev han hentet til Kolding-København i en enkelt sæson som cheftræner. Foto: Swen Pfrtner/AP/Ritzau Scanpix
 

- Vi var irriterede og overraskede over fremgangsmåden, siger Sven-Sören Christophersen til mediet Sportbuzzer.

Hannover-Burgdorf, hvor Casper U. Mortensen tidligere spillede sammen med hjemvendte Morten Olsen, spiller torsdag tysk pokalsemifinale, og om alt går vel, kan klubben sikre sig en europæisk billet i løbet af denne uge. Al unødig støj frabedes derfor bestemt og uvenligt i klubben, der har landsholdsfløjen Johan Hansen i staben.

- Nej, han kom ikke med et tilbud. Han undskyldte ene og alene for klubbens useriøse fremgangsmåde, siger Hannover-bossen til Sportbuzzer og fortsætter:

- Vi holder os til vores tidsplan og kommunikerer seriøst. Det forventer vi også fra den anden side, lyder stikpillen i retning mod FC Barcelona.

Joan Laporta brillerede i øvrigt ved at fyre klub-legenden David Barrufet samme aften, FC Barcelona kvalificerede sig til Champions Leagues Final 4 i Køln. Den tidligere stjernemålmand fik beskeden på vej ned til omklædningsrummet, hvor han på vanlig vis gik ned for at lykønske spillerne - i stedet brød han sammen i tårer.

- De har fyret mig efter 37 år, sagde han til de lamslåede spillere.

David Barrufet spillede for klubben i 22 år og var i den sportslige ledelse de næste 15, indtil han i sidste uge brutalt blev afløst af Xavier O'Callaghan, der altså har fået sin debut i jobbet med at lære at sige undskyld på tysk...

Søndag sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? SE MED HER (PLUS+)